Warren Buffet gyvena 31 500 JAV dolerių kainavusiame name

Daugumai milijardierių patinka kartas nuo karto keisti savo dvarus. Tačiau vienas turtingiausių planetos žmonių W. Buffettas (101,4 milijardų JAV dolerių 2022 m. forbes.com duomenimis) vis dar gyvena name Omahoje, kurį 1958 metais įsigijo vos už 31 500 dolerių.

Jo namuose yra penki miegamieji, du vonios kambariai ir bendras plotas siekia 6570 kvadratinių pėdų. Dabar šis namas vertas daugiau nei 650 000 JAV dolerių, bet tai vis tiek itin pigi alternatyva vyrui, kuris, jei tik panorėtų, galėtų gyventi milijardo dolerių vertės name.

W. Buffetto darbuotojai atskleidė, kad, nepaisant to, kad jis yra milijardierius, vyras nesinešioja nė vieno mobiliojo telefono, o biure ant jo stalo nėra kompiuterio.

Warrenas Buffettas

Markas Zuckerbergas pasirinko vos 30 000 JAV dolerių vertės automobilį

M. Zuckerbergas, „Facebook“, savininkas vairavo paprastą automobilį „Volkswagen GTI“ su mechanine pavarų dėže. Šio automobilio vertė neviršija 30 000 JAV dolerių. Be to, M. Zuckerbergas daug kartų buvo pastebėtas valgantis McDonald's su savo žmona.

M. Zuckerbergas yra toks taupus, kad dirbdamas biure vilki paprastus marškinėlius ir džinsus. Nepaisant to, kad M. Zuckerbergas gali gyventi milijardo dolerių vertės name ar miegoti lovoje, pilnoje deimantų, M. Zuckerbergo namo vertė yra 7 milijonai dolerių.

Markas Zuckerbergas

Billas Gatesas ir 10 JAV dolerių vertės rankinis laikrodis

Taupumas teka ir dar vieno turtuolio kraujyje: 99,7 mlrd. vertės turtą valdantis B. Gatesas nešioja rankinį laikrodį, kainuojantį tik 10 dolerių, skelbia hightarget.org. Be to, jis mėgsta dėvėti senamadiškus drabužius ir vis dar išplauna lėkštes po vakarienės savo šeimai.

Kuomet B. Gatesas įsigijo 43 milijonų dolerių vertės namą Kalifornijoje, tai buvo vienas tų itin retų atvejų, kai jis tokią pinigų sumą išleido pats.

B. Gatesas imasi naujo branduolinio reaktoriaus projekto su Japonijos inžinieriais.

Carlos Slim Helu tame pačiame name gyveno 40 metų

Carloso Slim Helu grynoji turto vertė yra daugiau nei 83 milijardų JAV dolerių. Jis mėgsta važinėtis savo senu Mercedez Benz be vairuotojo. Į savo biurą jis atvykdavo tuo pačiu automobiliu. Be to, Carlosas daugiau nei 40 metų gyveno tame pačiame name, čia jis augino savo vaikus, o paskui ir anūkus.

Carlosas nemėgsta prabangaus gyvenimo, pavyzdžiui, pirkti privatų lėktuvą verslo kelionėms arba pirkti Ferrari, kad važiuotų į biurą. Šaltiniai atskleidė, kad kartą jis nusipirko namą už 80 milijonų dolerių Manhetene, bet nedelsiant bandė jį parduoti.

Carlosas Slimas


Čarlis Ergenas kasdien pasiima pietus iš namų

Indų tinklo generalinis direktorius Č. Ergenas yra toks taupus žmogus, kad į biurą atsineša savo seną rudą priešpiečių maišelį. Jį sudaro sumuštiniai ir daug kitų dalykų, kuriuos žmona jam kasdien pagamina. Per verslo keliones Č. Ergenas nedvejodamas miegojo su kolegomis viename viešbučio kambaryje.

Tokio išskirtinio taupumo priežastis buvo turtuolio sunki finansinė padėtis, kai jam buvo septyneri metai. Č. Ergenas yra vienas iš tų milijardierių, kurie visko pasiekia sunkaus darbo pagalba.

Azim Premji primena savo darbuotojams išjungti šviesą

Sėkmingiausias Indijos technologijų paslaugų teikėjas A. Premji turi daug taupių įpročių. Jis toks taupus, kad nedvejodamas pasisamdo rikšą, kad iš oro uosto nuvykų į savo namus Bangalore.

Nepaisant to, kad yra puikus verslininkas, jis niekada nekeliauja verslo klase ir neperka prabangių automobilių. Vietinėms kelionėms jis naudojasi jau naudotais automobiliais. Per visą savo gyvenimą jis neišleido daug pinigų sau.

Remiantis šaltiniais, Azimas prašo savo darbuotojų išjungti šviesą, kad dienos pabaigoje sutaupytų elektros.


Amancio Ortega pietus valgo įprastoje kavinėje

Vienas sėkmingiausių žmonių žemėje, Amancio Ortega, vienas iš didžiausios pasaulyje mados kompanijos „Inditex“ (kuriai priklauso parduotuvės „Zara“) įkūrėjų, vis dar gyvena taupiai. Bendra jo turto grynoji vertė siekia 56,5 milijardus JAV dolerių. Turtas toks, kad A. Ortega gali gyventi dvare bet kurioje pasaulio vietoje, tačiau jis gyvena daugiabutyje.

A. Ortega savo laisvą laiką leidžia su savo darbuotojais kavinėje. Kaip ir M. Zuckerbergas, A. Ortega taip pat kasdien dėvi paprastus drabužius.

Amancio Ortega

Ingvaras Kampradas: senutėlis Volvo ir dėvėti drabužiai

2018-aisiais mirusiam, 90 perkopusiam milijardieriui švedų verslininkui, Ikea koncerno steigėjui I. Kampradui nerūpėjo, kas ką apie jį pasakys. Vyras iki pat mirties mėgo leisti laiką paprastai. Turtuolis garsėjo ne tik pomėgiu pirkti dėvėtus drabužius sendaikčių turgeliuose, pakartotinai naudojo arbatos maišelius, mėgo nebrangius restoranus, neretai naudojosi viešuoju transportu ir skraidė ekonomine klase.

Cnbc.com papildo, jog net du dešimtmečius Kampradas vairavo 1993 metų „Volvo 240 GL“. Automobilio atsisakė tik tada, kai kažkas įtikino, kad vairuoti jį jau yra per pavojinga. Iš pradžių automobilis buvo vertas apie 22 000 JAV dolerių, tačiau tuo metu, kai I. Kampradas jo atsikratė, jis nekainuotų daugiau nei kelių tūkstančių dolerių. 1976 m. Kampradas parašė ir išplatino „Baldų pardavėjo testamentą“ – gairių brošiūrą, kurios IKEA darbuotojai laikosi iki šių dienų. Jame I. Kampradas išsamiai išdėstė savo taupios filosofijos dalis, teigdamas, kad „Išteklių švaistymas yra mirtina IKEA nuodėmė“.

Ingvaras Kampradas

Davidas Cheritonas išsaugoja maistą kitai dienai

D. Cheritonas yra toks paprastas milijardierius, kad jeigu atsiranda galimybė, jis būtinai sutaupys. Net ir turėdamas 8,7 mlrd. JAV dolerių grynosios vertės turto, jis mano, kad maistas yra didžiulis pinigų švaistymo šaltinis. Taigi, valgydamas brangiame restorane, jis atsideda maisto kitai dienai.

Būdamas kuklus žmogus, jis mėgsta dėvėti paprastus drabužius, į biurą važiuoja su dviračiu, o ne brangiu automobiliu. Kai tik prireikia transporto priemonės, jis naudojasi savo senu Honda sedanu arba Volkswagen. Vienas iš populiariausių šio milijardieriaus taupymo būdų yra tai, kad jis pakartotinai naudoja arbatos maišelius.

Johnas Caudwellas pats nusikerpa plaukus

J. Caudwellas yra Didžiosios Britanijos mobiliųjų telefonų bendrovės „Phones4u“ generalinis direktorius ir įkūrėjas. Visgi turtuolio gyvenimo būdas labai panašus į paprasto žmogaus gyvenimą.

Pasak jam artimų žmonių, J. Caudwellas vis dar pats kerpasi plaukus, o taip pat dėvi labai paprastus drabužius. Kartą jis pasakė „Forbes“: „Man nereikia Saville Row kostiumų“.

Vilniaus senamiestyje pastebėtas į Lietuvą atvykęs Johnas Caudwellas

Parengta pagal hightarget.org. ir forbes.com informaciją

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją