Ruošiasi dar ne visi

Žurnalistė Eglė Muznikaitė Vilniaus gatvėse aiškinasi, ar lietuviai pinigines atvers plačiau, nei pernai, ar šiais metais ketina išleisti tokią pat sumą? O gal sutiks ir tokių, kurie žada šventinį stalą ruošti kukliau, nei ankstesniais metais?

Sutikta vilnietė atvira – ji dar nepradėjo rūpintis valgiais. „Dar neskaičiavau, dar negalvojau tiesiog. Na, gal apie pusantro šimto eurų“, – gūžtelėjo pečiais šypsodamasi moteris.

Kita ponia teigė, kad kaina valgiams neturėtų būti didesnė ar mažesnė, nei pernai. Tą patį teigė ir jaunas vyras. „Tiek pat kiek pernai, panašiai, apie 100 eurų, nes klasikiniai patiekalai, aš neeksperimentuoju, tai tiek pat iš išleisiu“, – dalijosi dar viena sutikta vilnietė.

„Pasakysiu taip – ekonomiškai. Stengiuosi ekonomiškai“, – sumos neįvardijo viena pašnekovių.

Dovanų paieška

O kada žmonės pradeda daryti sąrašą, kuo pavaišinti, nustebinti mylimus žmones? Maisto pasiruošimu dauguma sakė rūpinasi likus maždaug savaitei iki švenčių. Dovanų pirkimas, anot sutiktų žmonių, vidutiniškai prasideda prieš mėnesį.

O štai viena moterų įvardijo pasiliekanti gerokai daugiau laiko apgalvoti, kuo nudžiuginti artimuosius „Maistas prieš pat, o jei dėl Kalėdinių dovanų, tai pradedu kažkur rugsėjį galvoti ir išsidėlioju tas išlaidas“, – pasakoja pašnekovė.


Maisto produktų kaina

O kaip žmonės vertina maisto produktų kainas, ar sumažėjusi infliacija leidžia įsigyti pigiau?

Kalbinti vilniečiai kone vieningai teigia mažėjančių kainų nepastebintys. „Nelabai pastebėjau, gal kaip infliacija maisto produktų kainose didėja“, – pasidalijo įžvalga vyras. „Čia taip keičiasi kainos, kad aš tik pagrindinių produktų kainas žiūriu ir ar keičiasi, ar ne, jau nebežiūriu“, – prisipažino senjorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)