„Aš asmeniškai visada esu už tai, kad miestas šviestų ir kviestų išeiti į gatvę. Tačiau Kalėdų eglučių impozantiškumo lenktynes, manau, laikas užbaigti. Kalėdos jauki šventė, ir grįžti prie paprastesnio jaukumo, ypač šiandien, manau, yra gera mintis. Aišku, ir ačiū Dievui, mieste reikalus sprendžia ne tik meras, o daugeliui miestiečių visada patikdavo didesnė, vis labiau šviečianti eglė. Tuo keliu buvo nueita ir šiemet. Kadangi Vilniui dar ir 700, tai ir eglė didesnė. Ir kadangi viskas pabrango, tai dar ir brangesnė tiek dėl dydžio, tiek dėl medžiagų pabrangimo“, – feisbuke rašė meras.

Visgi, pasak jo, „laikas miesto drąsą parodyti kitaip.“

„Gal padarykime šiemet pačią kukliausią Kalėdų eglutę? Arba tiesiog pernykštę? Likę pinigai tikrai gali būti panaudoti, pavyzdžiui, padėti Ukrainai kovoti bei nesušalti žiemą.

Aišku, konkursas jau įvyko, sutartis pasirašyta, pinigai laimėjusios komandos jau leidžiami pirminėms idėjoms realizuoti. Tačiau dar laikas pasukti darnesniu ir nuosaikesniu keliu. Kalbuosi ir tariuosi su Tarybos nariais, ar jiems tinka toks planas. Kalbėsiuosi (jau kalbėjau) ir su Kalėdų eglutės rengėjais. Gal jų išleistus pinigus galima kompensuoti arba tą impozantišką eglutę (daug kam, nebūtinai man, tokios patinka) pastatyti jau per kitas Kalėdas – jubiliejiniai metai vis dar tęsis“, – rašė R. Šimašius.

„Kalėdos – vilties ir gerumo žinios nešėjos. Šiemet viltis ir gerumas gali nebūtinai žibėti rekordiniu lempučių kiekiu, palikime lemputes miesto gatvėms. Ir galiausiai bus dar tų žėrinčių švenčių – ir jubiliejus artėja, ir šviesų festivalis, kad ir su sumažintais užmojais, bet džiugins miestiečius“, – pridūrė meras, klausdamas gyventojų nuomonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)