Medis visiškai įsižiebia tik tuo metu, kai kažkas labai sunkiai spaudžia pedalus, o tai skatina šeimas su vaikais sustoti ir pabandyti. Dviratis taip pat įkrauna bateriją, kuri kartu su saulės baterijomis įjungia likusius Budapešto aikštės šviestuvus.

"Viena vertus, mes nuolat judame tokiu šaltu oru. Kita vertus, galime patirti, kiek reikia mygti pedalą, kad būtų įžiebta šešių metrų aukščio eglutės puošmena", – Reuters sakė Budapešto 2-ojo rajono meras Gergely Orsi.

„Mums tai yra pavyzdys, kad tvarumas yra ateitis", – sako meras, kurio savivaldybė dėl energetinės krizės šiemet nusprendė atšaukti daugumą įprastų kalėdinių šviesų papuošimų.

"Kiekvienais metais ši aikštė puošiama gražiai. Mums būtų buvę liūdna, jei šiemet jų nebūtų turėję, bet manau, kad tai puikus kompromisas", – su mažamečiu sūnumi mynusi dviračio pedalus sakė vietos gyventoja Nora.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją