Elžbieta II darbuotojų dažnai buvo vadinama „labai kuklia“, net buvo sakoma, kad dažniausiai karalienė naudojosi tik 6 iš 775 kambarių savo didžiuliuose rūmuose.

Karalienės siuvėja „Daily Mirror“ atskleidė, kad ji nuolat būdavo savo miegamajame ar privačioje ​​svetainėje, persirengimo ir vonios kambaryje, auditorijos kambaryje, kur ji susitikdavo su garbingais asmenimis ir imperatoriškajame kambaryje, kuris veikdavo kaip laukiamasis.

Be to, karalienė Elžbieta II pakartotinai panaudodavo savo patalynę – perdarydavo ją į pagalvėlių užvalkalus, o taip pat perdirbdavo juosteles ir dovanų pakavimo popierių: „Jos Didenybė ir toliau naudojasi lovatiesėmis, kurias išgelbėjo iš buvusios karališkosios jachtos „Britannia“, kai laivas buvo pašalintas iš eksploatacijos 1997 m.“, – teigia karalienės aplinkos šaltinis.

Pakartotinis naudojimas ir perdirbimas nuo pat jaunystės lydėjo karalienę. Biografė Kate Williams dienraščiui „Daily Express“ papasakojo, kaip karalienė po Kalėdų visada gelbėdavo dovanų pakavimo popierių ir juosteles bei „išlygindavo jas tam, kad panaudotų antrą kartą“. Williams priduria, kad karalienei labiau patikdavo, kai šeimos nariai vienas kitam dovanodavo praktiškas dovanas, pavyzdžiui, virdulį ar lyginimo lentą.

Kukli dieta

Taip pat karalienė yra žinoma dėl savo kuklios dietos. Ji mieliau valgydavo žuvį, daržoves ir salotas bei neprieštaraudavo paprastiems stalo ar virtuvės reikmenims, rašo scmp.com.

Kalbant apie kasdienius karalienės patiekalus, žurnalas „Vogue“ karalienės pusryčius vadina „paprasčiausiais iš visų“ – karalienė pradedavo savo dieną valgydama „Kellogg's“ kukurūzų dribsnius iš „Tupperware“ indų.

Karalienė Elžbieta II

Buvęs asmeninis karalienės virėjas Darrenas McGrady CNN atskleidė, kaip karalienė laikėsi disciplinos, kai kalba pasisukdavo apie mitybą. Kad būtų stipri ir sveika, ji valgydavo ant grotelių keptą arba apvirtą žuvį su savo pačios augintais žalumynais. Taip pat ji neprieštaraudavo, kad jos virtuvės darbuotojai naudotų puodus ir keptuves, pagamintus dar 1800-aisiais, ant kurių vis dar yra karalienės Viktorijos antspaudas.

„Karalienė tikrai nesijaudina dėl maisto, – sakė McGrady, – viskas, kas jai rūpi, yra arkliai ir šunys“. Be savo firminių Launer rankinių, pirštinių ir juodų lakuotų batų, karalienė Elžbieta II turėjo dar vieną madingą produktą: Essie's Ballet Slippers nagų laką, kurio kaina nesiekia 10 JAV dolerių.

1989 m., kaip rašo žurnalas Glamour, karalienės kirpėja paprašė specifinio nagų lako atspalvio, kuris būtų natūralios nagų spalvos, nes karalienė ne itin mėgo spalvotus nagus. Essie's Ballet Slippers atspalvis akimirksniu tapo dažnai jos naudojama priemone.

Taip pat karalienė Elžbieta II mažindavo sunaudojamos elektros energijos kiekį – kadaise ji pastatė ženklus, primenančius darbuotojams išjungti šviesą, kai ji yra nenaudojami, ir net pati tikrindavo rūmus.

„Showbiz Cheat Sheet“ pranešė, kad rūmuose yra maždaug 40 000 lempučių. Siekdama sutaupyti elektros energijos, karalienė nusprendė uždrausti naudoti didesnes nei 40 vatų lemputes.

Parengta pagal www.scmp.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)