Nežinote, kur išleidžiate savo pinigus

Pranešime spaudai rašoma, kad dažnai net nesusimąstote, jog kiekvieną mėnesį nuo jūsų sąskaitos nuskaičiuojami prenumeratų, kuriomis nesinaudojate, mokesčiai. Taip pat neperžvelgiate savo smulkių išlaidų, tokių kaip kava, užkandžiai mieste ar žalingi įpročiai. Atsikračius šių išlaidų sutaupysite ir lėšas galėsite paskirti geresniam tikslui – taupymui.

Gyvenate ne pagal savo galimybes

Prabangios kelionės, nauji automobiliai, restoranai ar daiktų įsigijimas. Šios išlaidos mėnesio
pabaigoje priverčia atsidaryti banko sąskaitą ir kelia klausimą: Kada gausiu kitą atlyginimą? Tinkamai suformavus savo biudžetą galima gyventi geriau ir kokybiškiau. Todėl labai svarbu pradėti formuoti savo finansinį biudžetą, pasirinkus labiausiai jūsų poreikius tenkinančius metodus. Prisiminkite, jog vienas esminių biudžeto planavimo tikslų – dalį lėšų skirti taupymui.

Nekeliate finansinių tikslų

Būtent aiškus jų kėlimas ir siekimas suteikia daugiau prasmės biudžetavimui ir išlaidų sekimui. Keldami finansinius iššūkius ir tikslus, siekiate ir ruošiatės geresnei ateičiai, o kiekvienas pasiektas tikslas jau savaime kelia džiaugsmą ir pasitikėjimą savimi.

Per retai klausiate savęs: noriu ar reikia?

Kaip dažnai parduotuvėje įvyksta situacija: atėjau, pamačiau, nusipirkau? Apsipirkinėjant vertėtų savęs paklausti, ar tai yra ta prekė, kuri palengvins mano gyvenimą. Tai ypatingai svarbu įsigyjant didesnės vertės prekes. Jei galite išsiversti be dar vieno pirkinio, nukreipkite pinigus į didesnių finansinių tikslų siekimą. Čia padėti gali 48 valandų taisyklė: jei praėjus šiam laikui jums vis dar atrodo, kad prekė yra reikalinga – įsigykite.

Taupyti gali tik daug uždirbantys

Nepriklausomai nuo uždarbio ir visų aplinkybių, taupyti gali visi. Kiekvienas atsidėtas euras yra saugesnės ir geresnės finansinės ateities garantas. Jei nuo šiandien kiekvieną mėnesį galite skirti 10 ar 20 eurų taupymui, tai jau yra daugiau nei apskritas nulis. Todėl nesvarbu nuo kokios sumos pradėsite, svarbu yra procesas ir naujo įpročio formavimas. Taigi, jei finansinė gerovė priklauso tik nuo mūsų pačių, kodėl vis dar neleidžiate sau gyventi geriau? Nelaukite dar vieno pirmadienio, kito atlyginimo ar naujų metų. Priimkite sprendimą jau šiandien – pradėkite formuoti naujus finansinius įpročius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją