„Tai yra mūsų gyvenimo būdas ir toks gyvenimas yra nuostabus!“, – plačiai šypsodamasi sako Jess. Pora daugiau nei keturis dešimtmečius mėgavosi kruizais, kol jie tapo nuolatine jų gyvenimo vieta.

Marty ir Jess Ansen į savo pirmąjį iš 51 kruizų išvyko praėjusių metų birželio 16 d., po ilgų dvejų metų griežto COVID-19 karantino Australijoje. Pasibaigus ribojimams, jiedu nusprendė daugiau nešvaistyti laiko sausumoje ir gyventi taip, kaip jiems labiausiai patinka.

Kruizai

Pora neatsižiaugia savo sprendimu ir dėl to, kad jiems yra pigiau keliauti po pasaulį dvejus metus nei mokėti už jų paisrūpinimą senelių namams.

Po dar aštuonių mėnesių laive Marty ir Jess keletą mėnesių praleis sausumoje. Tačiau tai nebus kelionių laivu pabaiga – jiedu planuoja dar vienerius metus plaukioti su dar didesniu kruiziniu laivu „Crown Princess“.

Laivo įžymybės kas rytą žaidžia stalo tenisą, o vakarais šoka

„Be to, kad nuolat keliauji, čia visada yra ką veikti: gali bendrauti, užsiimti sau mėgstamomis veiklomis, atrasti naujų, sportuoti, kiekvieną vakarą galima eiti į spektaklį ar koncertą, po pasirodymų einame ir mes pašokti, tada vakarieniaujame nuostabiai ruoštus patiekalus, grįžtame į savo kajutę, kur balkone grožimės nuostabiais vaizdais. Tiesa ir ta, kad mes nebežinome nei kaip gaminti, nei kaip tvarkytis, nei kaip pasikloti lovą, nes taip ilgai to nedarėme! Taigi, dabar turime likti laive, kad išliktume gyvi!“, – juokiasi genialų sprendimą priėmusi australų pora, kurią čia pažįsta visi – nuo kapitonų iki tvarkytojų ir net keliautojų.

Jess sako, kad kaip pora jiedu reguliariai „pasveikina naujus kapitonus laive“, taip pat kaskart pradedami naują kruizą ir viešbučio vadovą Reną van Rooyeną, kuris negaili gerų žodžių linksmiems ir nuoširdiems žmonėms: „Mes visada juokaujame, kad kai aš išvykstu ir grįžtu, tai tarsi atvažiuočiau pamatyti savo šeimą – mamą ir tėtį – nes jie išties tapę lyg antrąja mano mama ir tėčiu laive. Iš esmės, patikėkite, ši pora yra tikros įžymybės laive, visi juos pažįsta – net tie, kurie atvyksta į vieną kruizą, yra girdėję apie šią daug keliaujančią porą ir nori pasisveikinti“.

Ne tik viešbučio vadovas, bet ir kiti laivo įgulos nariai Ansenus laiko savo šeima – praėjusį mėnesį Jess jie maloniai nustebino gimtadienio proga.

Linksma pora kiekvieną rytą valandą praleidžia žaisdama stalo tenisą ir jiems tai niekada nenuobodu. „Mes žaidžiame visuomet kartu ir mums labai smagu“, – šypsosi Jess su Marty ir kaip visad linksmai priduria, kad treniruotė jiems kaskart puikiai sužadina apetitą, o kadangi pusryčių nereikia gamintis, procesas tampa dar malonesnis.

Senjorai valgo

Neseniai pora buvo prisišvartavusi Sidnėjuje, kai laivas atnaujino atsargas ir ruošėsi kelionei į Havajus. Su savo šeima pora pasimato, kai sustoja uostuose prie jų namų.

Parengta pagal nypost.com ir tyla.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)