Šio socialinio verslo „Draugas draugui“ įkūrėja mūsų šalyje – daug ir plačiai besišypsanti Sara Beniulis, kurią į Lietuvą dar prieš 8 metus priviliojo studijos Klaipėdoje. Netrukus po jų moteris ne tik įkūrė savo verslą, bet ir sutiko dabartinį savo vyrą lietuvį.

Ilgai brandinta idėja gimė į parduotuves Klaipėdoje ir Kaune bei dar 17 parduotuvių Estijoje. Vaikštant po šią parduotuvę, pirmiausia stebina didžiulė erdvė ir prekių asortimento gausa – nuo vintažinių baldų, indų, papuošalų iki drabužių, batų, kūdikių žaislų.

„Visus tuos daiktus priimame iš Estijos, rūšiuojame, įkainojame ir tada dedame prekyboje, kad žmonės galėtų nusipirkti. Priimame ir aukotus daiktus iš vietinių žmonių. Jei žmonės nori paaukoti baldus – galime ateiti ir paimti iš namų“, – pasakoja S. Beniulis.

Sara Beniulis, Socialinio verslo įkūrėja, vadovė (Kornelijos Jasiūnaitės nuotr.)

Moters teigimu, verslas pats savaime nedžiugintų, jei šalia jo neitų socialinė misija: „Pirma norime padėti vaikams, o po to ir šeimoms, kurios turi sunkią situaciją. Daugiau orientuojamės į vaikus iš globos namų, kurie neturi kitokio pasirinkimo. Daug finansų aukojame organizacijoms, kurios dirba su globos namais. Dar turime Dauno sindromo asociaciją, kurią irgi remiame. Stengiamės ir ukrainiečiams padėti, turime įdarbintas keturias moteris iš Ukrainos ir taip pat turime papildomas nuolaidas“,– apie pagalbą nuo karo bėgantiems ukrainiečiams pasakoja Sara.

Tam, kad verslas galėtų egzistuoti ir padėti aplinkai, kartu nenukentėdamas pats, čia padirbėti ateina savanoriai. Parduotuvėje įsidarbinusi Auksė Parangovskaja pasakoja, jog įsidarbinti čia paskatino noras prisidėti prie socialinių tikslų ir troškulys tokios veiklos, į kurią norėtųsi pasinerti kas rytą, o ne eiti į darbą per prievartą. Mergina sako iki tol nemačiusi Kaune nieko panašaus į šią parduotuvę, todėl nedvejodama nusiuntė savo CV ir dabar kasdien darbuojasi čia.

Auksė Parangovskaja ir Sara Beniulis (Kornelijos Jasiūnaitės nuotr.)

Dar vienas išskirtinis parduotuvės akcentas – daugkartiniai lojalumo maišeliai. Ne, ne plastikinės kortelės kaip mums įprasta, o specialūs maišeliai, su kuriais čia atėję klientai kiekvienam savo pirkiniui gauna papildomą nuolaidą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)