Jokiais būdais neišmeskite šios itin vertingos daržovės. Ji ne tik puikus C vitamino šaltinis (vieno puodelio porcijoje virtų brokolių yra tik 150 kalorijų, tačiau net 100 proc. rekomenduojamos dienos normos vitamino C), turi daug beta karoteno ir folatų, geležies, kalio bei kitų mineralų, bet joje gausu ir gliukozinolatų, kurie yra veiksmingos natūralios vėžį stabdančios medžiagos.

Įvairūs tyrimai, atlikti maždaug per 20 metų, atskleidė, jog žmonės, kurie valgo daug brokolių, gerokai rečiau serga įvairiomis vėžio ligomis, tarp jų žarnyno, krūties, gimdos kaklelio, plaučių, prostatos, stemplės, šlapimo pūslės ir t.t.

REIKĖS:

  • 2 kiaušinių;
  • 1 brokolio;
  • 75 g tarkuoto fermentinio sūrio.


GAMINIMAS:

Brokolį apvirkite pasūdytame vandenyje 8 minutes, nusunkite ir susmulkinkite. Kiaušinius išplakite, padruskinkite, sūrį sutarkuokite ir suberkite į plakinį, įmaišykite brokolius. Nesvylančią keptuvę vos vos sutepkite aliejumi ir ant nestiprios kaitros kepkite blynelius. Patiekite su graikišku jogurtu (jei norisi mažiau riebiai) arba grietine.

Atminkite, kad brokolį geriau pavirti trumpiau, bet tik nepervirti, nes jis pradeda skleisti gana nemalonų kvapą. Taip pat – perviręs brokolis gali sukelti nelabai malonų uraganą pilve.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Tinklaraštis „Lieknos bitės“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją