Šiuolaikiniai "Wi-Fi" tinklai gali būti gana išrankūs signalo kokybės požiūriu. Taigi, yra tam tikrų vietų namuose, kuriose maršrutizatorius neturėtų būti įrengtas, kad nesugadintų interneto ryšio.

UNIAN surinko bendrąsias "Wi-Fi" maršrutizatoriaus įrengimo rekomendacijas, kurios padės gauti geresnį signalą.

Perkelkite "Wi-Fi" maršrutizatorių, jei jis stovi:

Taip pat turėtumėte nepamiršti maršrutizatoriaus antenų išdėstymo. Jei ant maršrutizatoriaus yra daugiau nei dvi, nepatartina visų jų nukreipti ta pačia kryptimi. Taip yra dėl antenų ir signalo sklidimo principo.

Maršrutizatorius

Norint gauti geriausią aprėptį ir "Wi-Fi" signalą, rekomenduojama maršrutizatoriaus antenas paskirstyti skirtingomis kryptimis. Pavyzdžiui, galite pabandyti vieną anteną nukreipti horizontaliai, o kitą - vertikaliai. Tai padės pagerinti signalo aprėptį ir sumažinti galimas silpnas tinklo vietas.

Idealios vietos maršrutizatoriui paieška

Wi-Fi maršrutizatorius turėtų būti kuo aukščiau nuo grindų, nes signalas iš maršrutizatoriaus sklinda lanku. Jei įrenginys yra ant grindų, didelė dalis signalo energijos trivialiai nutekės į žemę, o patalpa nebus tinkamai padengta.

Statykite maršrutizatorių buto arba namo geometriniame centre, kad signalas tolygiai aprėptų visus kambarius. Optimalus aukštis – 1,5–2 metrai. Tačiau kuo aukščiau – tuo geriau.

Paprastai optimali vieta yra koridorius, nes signalas gali lengvai sklisti į artimiausius kambarius. Tačiau yra vienas momentas – maršrutizatorių reikės pritvirtinti prie sienos, o tam gali prireikti tam tikrų gudrybių.

Turėtumėte žinoti, kad kiekvienas namas ir butas pasižymi unikaliomis savybėmis, todėl optimali maršrutizatoriaus vieta gali šiek tiek skirtis. Patartina atlikti nedidelius bandymus, patikrinti signalo kokybę skirtingose vietose ir pasirinkti tą, kuri užtikrina geriausią „Wi-Fi“ veikimą konkrečiu atveju.

Kartais net ir tinkamai įrengus maršrutizatorių ne visada pavyksta nustatyti optimalią interneto spartą. Galbūt tokiu atveju laikas įsigyti naują modelį.