Visos viešojo sektoriaus institucijos ir įstaigos renka, kaupia, apdoroja, naudoja viešajam administravimui ir teikia informaciją daugelyje veiklos sričių, pvz., ekonomikos, geografijos, hidrometereologijos, aplinkosaugos, turizmo, verslo, kultūros, švietimo ar socialinių reikalų.Visa ši informacija skaitmenizuojama ir tvarkoma informacinėse sistemose bei registruose. Aprašyta metaduomenimis ir konvertuota į atvirus formatus, kad bet kuris naudotojas ją suprastų ir galėtų panaudoti savo tikslams, ji pateikiama pakartotiniam naudojimui privatiems asmenims. Tai vadinamieji atviri duomenys – skaitmeninis turinys, kuris yra viešai prieinamas ir kuriuo gali laisvai naudotis bet kuris asmuo. Tai yra visoje Europos Sąjungoje įgyvendinamos viešojo sektoriaus informacijos pakartotinio naudojimo politikos dalis.

Šiuo metu Lietuvoje įgyvendinamas projektas naujos kartos nacionaliniam šalies atvirų duomenų portalui sukurti ir integruoti jį į ES atvirų duomenų portalą. Tam numatoma panaudoti Europos regioninės plėtros fondo investicijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)