Abiem abiturientams po šimtą balų pavyko gauti iš valstybinių lietuvių kalbos ir literatūros bei anglų kalbos egzaminų, o trečiąjį šimtuką Lukrecija gavo iš tarptautinio anglų kalbos egzamino. Nojus buvo vienas pirmųjų, baigusių Alytaus šv. Benedikto gimnazijos bakalaureato klasę, kur Diplomo programos egzaminai buvo vertinami kiek kitaip – geriausiai egzaminus išlaikę abiturientai gavo 7 balus, kurie prilyginami šimtukui.

Pasiteiravus, ar sunku Nojui ir Lukrecijai buvo ruoštis brandos egzaminams, abiturientų nuomonės išsiskyrė.

Lukrecijos nuomone ruoštis brandos egzaminams buvo sunku. „Gal ne tiek sunkus buvo pasiruošimas egzaminams, kiek emocinis stresas“, – svarstė abiturientė.

„Nebuvo sunku. Žinojau, ką reikia daryti – turiu pasikartoti tuos dalykus, kuriuos nelabai moku, o lietuvių ir anglų kalbos man tiesiog visuomet labai gerai sekėsi“, – teigė Nojus.

Abiturientai neslepia, kad prie sėkmingų brandos egzaminų rezultatų nemažai prisidėjo ir gimnazijos pedagogai. Lukrecija už brandos egzaminų sesijos metu lydėjusią sėkmę dėkinga literatūros mokytojai metodininkei Ritai Krasnauskienei ir anglų kalbos mokytojai metodininkei Linai Butrimienei, O Nojus – lietuvių kalbos mokytojai metodininkei Ritai Černiauskienei ir anglų kalbos mokytojai metodininkei Kristinai Jankauskaitei.

„Jų dėka dėstomi dalykai man buvo įdomūs. Siekti žinių ir gerų rezultatų bei susikaupti man padėjo efektyvus mokytojų mokymo būdas ir įtraukimas“, – priduria Nojus.

Prakalbusi apie būsimas studijas, gamtą ir gyvūnus mylinti Lukrecija teigia norinti studijuoti zoologiją. Paklausta, kodėl pasirinko tokią neįprastą studijų kryptį, teigė, jog zoologiją ji pasirinko ne šiaip sau, anot Lukrecijos, ši sritis jai tarsi mokslinis žvilgsnis į gamtą. Jei pavyks įstoti į pasirinktą universitetą, zoologiją Lukrecija studijuos Airijoje.

Baigusi studijas mergina sugrįžti į Lietuvą neketina. Paklausta, kodėl jos nevilioja Lietuva ir gimtasis Alytus, teigė, kad Lietuvoje yra mažai galimybių, susijusių su pasirinkta profesija.

Politikos mokslai, žurnalistika, antropologija ir sociologija – vieną iš šių sričių norėtų studijuoti Nojus. Labiausiai jį traukia politikos mokslai, tad prašyme studijuoti jis pirmiausiai ir įrašė minėtą kryptį Vilniaus universitete, ir šiuo metu laukia stojamųjų rezultatų.

Baigęs studijas Nojus norėtų gyventi Lietuvoje. Ar ketina sugrįžti į Alytų, teigė dar nežinantis, bet neslėpė, kad gimtasis miestas jam labai patinka.

„Būsimiems abiturientams patarčiau ruoštis brandos egzaminams nuolat, o prieš pat egzaminą – pailsėti ir nesinervinti. Juk jeigu pastoviai dirbi darbą, viskas pavyksta savaime“, – baigiant pokalbį būsimiems abiturientams pataria vieną svarbiausių gyvenimo etapų įveikę Lukrecija ir Nojus.

Geriausiai abiturientams sekėsi laikyti anglų kalbos egzaminą

Šiemet Alytaus miesto abiturientams valstybinius brandos egzaminus sekėsi laikyti geriau nei praėjusiais metais. Abiturientai gavo 64 šimtukus, 2022 m. – 51 šimtukas, t. y. 13 šimtukų daugiau nei praėjusiais metais.

Užsienio kalbos (anglų klb.) abiturientai gavo penkiasdešimt du šimtukus, aštuoniais šimtukais įvertintos lietuvių kalbos ir literatūros žinios, vieną šimtuką gavo abiturientas, laikęs užsienio kalbos (vokiečių) egzaminą ir tris šimtukus – laikiusieji informacinių technologijų brandos egzaminą. Vienas Alytaus miesto abiturientas gavo tris šimtukus, penki abiturientai – po du šimtukus ir 51 abiturientas po vieną šimtuką.

Pirmą kartą Alytaus mieste šv. Benedikto gimnazijos bakalaureato klasės abiturientai laikė Diplomo programos egzaminus, kurio įvertinimas 7 balai prilyginamas šimtukui. Du abiturientai, kurie laikė šiuos egzaminus, iš lietuvių kalbos ir literatūros ir užsienio kalbos (anglų) gavo 7 balų įvertinimus ir vienas abiturientas gavo 7 balų įvertinimą tik iš užsienio kalbos (anglų) egzamino.

„Visų Alytaus miesto gimnazijų abiturientams įteikti brandos atestatai, o už kiekvieną šimtuką jiems skirtos 100 Eur premijos, tėveliams už labai gerą vaikų auklėjimą ir jų pasiektus mokymosi rezultatus įteiktos Alytaus miesto savivaldybės mero Nerijaus Cesiulio pasirašytos padėkos. Tikrai džiaugiamės puikiais Alytaus miesto abiturientų brandos egzaminų rezultatais. Už juos noriu padėkoti ne tik uoliai egzaminams besiruošusiems abiturientams, bet ir pedagogams bei abiturientų tėveliams“, – brandos egzaminų rezultatais džiaugiasi ir sėkmingų studijų abiturientams linki Alytaus miesto savivaldybės vicemerė Jurgita Šukevičienė.