Atsakymus parengė papildomo ugdymo akademijos „Alfa klasė" mokytojai Matas Girdzijauskas ir Vilius Petraška.

Mokytojų manymu, šių metų egzamine painiausi ir dviprasmiškiausi buvo I bei II dalies klausimai. Anot jų, lyginant su pernai, šiais metais didžioji dalis uždavinių pasirodė unikalesni nei praeitais metais.

„Kas galėjo sukelti keblumų – III dalies 6 klausime buvo pateikta junginio formulė su trupmeniniais indeksais prie elementų – mokykloje apie tai nėra kalbama, tad šioje vietoje mokiniai galėjo būti sugluminti. Kai kurių nesudėtingų uždavinių sąlygos atrodė painiai parašytos, tad reikėjo atidumo“, – rašoma mokytojų komentare.

Valstybinio chemijos brandos egzamino atsakymai:

Šiemet chemijos egzaminą laikė daugiau abiturientų nei pernai

Kaip praneša Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA), chemijos egzaminą šiemet pasirinko laikyti 1228 abiturientai, o pernai egzaminą laikė 1090 kandidatų.

Chemijos egzaminą sudaro klausimai su pasirenkamaisiais atsakymais, trumpojo atsakymo ir struktūriniai klausimai. 40 proc. egzamino taškų atitinka bendrąjį chemijos kursą, 60 proc. – išplėstinį.

Pernai chemijos egzaminą išlaikė 96,19 proc. abiturientų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją