Egzaminą teko laikyti per sukąstus dantis

Abiturientas Karolis „Delfi“ komentuoja, kad egzaminas buvo sudėtingesnis, nei tikėjosi.

„Visi kasmet kalba, kad matematika vis sunkiau sekasi, rezultatai smunka. Tai tikrai nebuvo kažkokių lūkesčių, kad bus lengva dabar. Bet buvo normaliai sunku. Noriu būti programuotoju, laikyti reikia, tai per sukąstus dantis kaip nors“, – įspūdžiais dalinasi jis.

Tuo metu abiturientas Tomas sutinka, kad egzamine teko paskubėti ir gerai pasukti galvą.

„Labai skubėjau. Uždaviniai reikalauja daug laiko, susikaupimo, buvo keletas labai sunkių. Tikiu, kad išlaikysiu, bet klausimas, kaip“, – sako jis.

Abiturientas Domas dėl egzamino jaučiasi ramiau. Anot jo, egzaminas nebuvo toks sudėtingas, kaip pernai.

„Jaučiuosi tikrai patogiai ir manau, kad surinksiu kokius 80–100 balų. Kiek kalbėjau su silpniau besimokančiais, jiems irgi egzaminas pasirodė lengvesnis“, – sako Domas.

Abiturientė Indrė prisipažįsta, kad dėl egzamino nesijaučia užtikrintai.

„Net nežinau, ar išlaikysiu. Čia tas egzaminas, kuriam tikrai daugiausia laiko skyriau. Turėjau korepetitorių. Nuotaikos tikrai nėra pačios geriausios“, – sako ji.

Mokytoja Joana, egzamine sėdėjusi kaip vykdytoja, sako, kad abiturientai neskubėjo išeiti iš egzamino ir jame sėdėjo iki paskutinės minutės.

„Viskas kaip priklauso vyko. Buvo ukrainietis vienas. Atskira užduotis jam buvo ukrainiečių kalba. Abiturientai sėdėjo iki paskutinėse minutės. Darbo tikrai turėjo“, – įspūdžiais dalinasi ji.

Pernai egzamino neišlaikė trečdalis laikiusiųjų

Atlikdami užduotis, abiturientai gali naudotis matematinių formulių rinkiniu, pateikiamu egzamino užduoties sąsiuvinio priede. Taip pat galima naudotis savo skaičiuotuvais be tekstinės atminties.

Egzamino užduotyje 40 proc. užduoties taškų atitinka bendrąjį kursą, 60 proc. – išplėstinį kursą. Viso egzamine galima surinkti 60 taškų, 10 iš jų už uždavinius su pasirenkamais atsakymais.

Egzamino metu tikrinami šių sričių įgūdžiai: lygtys, nelygybės ir jų sistemos, geometrija, funkcijos ir analizės pradmenys, kombinatorika, tikimybės ir statistika.

Matematikos egzaminas – vienas didžiausių iššūkių abiturientams, kurio rezultatai kasmet prastėja. Pernai šio egzamino neišlaikė kas trečias laikiusysis (35,4 proc.).

Šiemet matematikos egzaminą pasirinko laikyti 15 tūkst. abiturientų. Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) duomenimis, egzaminų rinkimosi tendencijos nesiskiria nuo ankstesnių metų. Kaip ir pernai, norintys laikyti valstybinius brandos egzaminus dažniausiai rinkosi anglų kalbos, matematikos, biologijos, istorijos egzaminus.

Planuojama, kad valstybinio matematikos brandos egzamino rezultatai bus paskelbti iki liepos 13 d.

Pakartotinė brandos egzaminų sesija vyks birželio 28 d. – liepos 13 d. Jos rezultatai bus paskelbti ne vėliau kaip iki liepos 17 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)