Egzaminas ne juokais išgąsdino: padarė šiokį tokį iššūkį

Abiturientas Juozas „Delfi“ sakė, kad anglų kalbos brandos egzamine „buvo, ką pamąstyti“.

„Aišku, visada eina nuo lengviausios iki sunkiausios užduotys. Tai paskutinės klausymo ir skaitymo užduotys buvo sunkiausios. Ten buvo, ką paveikti. Bet bendrai paėmus, sakyčiau, kad pasisekė. Galėjo būti geriau, visada gali būti geriau. Bet visai neblogai. Bet buvo ir sunkių užduočių, bet buvo įmanoma“, – po egzamino įspūdžiais dalijosi moksleivis.

Juozas teigė, jog egzaminas nebuvo pats sunkiausias – „buvo sunku, bet nebuvo žiauriai sunku“.

Vaikinas „Delfi“ sakė, jog tikėjosi kiek lengvesnio anglų kalbos brandos egzamino. „Jaudulys prieš pirmą egzaminą – lietuvių, buvo didžiausias“, – teigė jis.

Ką tik egzaminą baigusi rašyti Ieva „Delfi“ taip pat teigė, jog buvo sunkoka.

„Buvo kiek keista, nes tikėjomės, kad anglų egzaminas bus pats lengviausias, kad nereikės nieko mokytis. Bet buvo tikrai sunkus, buvo ką pamąstyti. Per klausymo dalį galvojau, kad truputį užmigsiu, žodžiai pradėjo lietis. Bet tikrai sunkus buvo“, – pasakojo abiturientė.
Abiturientai renkasi į anglų kalbos egzaminą

Ieva svarstė, kad galbūt anglų kalbos egzaminą nuvertino – tikėjosi lengvesnio. „Šiemet mums gal padarė šiokį tokį iššūkį“, – kalbėjo mergina.

Diana „Delfi“ teigė, jog egzaminas buvo labai standartinis, lyginant su praėjusiais metais.

„Labai panašus. Nieko naujo, tai iš esmės, jeigu bent kiek žiūrėjai praėjusių metų egzaminus, nieko naujo nebūtum sužinojęs. Nieko naujo, buvau pati pasižiūrėjusi, tai gan lengvai parašiau, buvo sunkesnių užduočių, bet įspūdžių nepaliko“, – sakė abiturientė Diana.

Kitas abiturientas sakė, kad prieš egzaminą sprendė keleto metų anglų kalbos egzaminų užduotis. Išvydęs šių metų užduotis, prisipažino, kad nėra ką lyginti – tokio sudėtingo egzamino nebuvo 10 metų. „Jei rašysit straipsnį, tai taip ir sakykit, kad nesąmonė buvo“, – sakė abiturientas.

Ką tik egzaminą baigęs rašyti Rokas kalbėjo, jog užduotys jam pasirodė lengvos. „Aš labai gerai moku anglų kalbą, tai man buvo visai lengvas egzaminas“, – tikino jis.

Tuo metu abiturientė Martyna „Delfi“ teigė, jog egzamino tikėjosi kur kas lengvesnio. Daugiausiai, anot jos, pasiruošti reikėjo skaitymo užduočiai.

„Nes anglų egzaminas atrodo lengviausias, bet buvo kur kas sunkiau, nei tikėjausi. Ruošiausi ir visa kita, bet gal kiek atmestinai žiūrėjau į tai. Tikėjausi lengvesnio, bet išlaikysiu“, – kalbėjo mergina.

Iš kitų egzaminų išsiskiria populiarumu

Anglų kalbos egzaminą laikantys abiturientai iš viso gali surinkti 100 taškų. Už kiekvieną egzamino dalį (kalbėjimą, klausymą, skaitymą, rašymą) kandidatai gali surinkti po 25 proc. viso egzamino taškų. Kad egzaminas būtų išlaikytas, kandidatai turi pasiekti minimalią 16 proc. užduoties taškų ribą.

Egzamino rezultatus numatoma skelbti liepos mėnesį, nurodant bendrą taškų sumą už visas keturias egzamino dalis.

Brandos atestatas Lietuvoje abiturientams išduodamas tik išlaikius du brandos egzaminus – privalomą lietuvių kalbos ir literatūros ir dar vieno pasirinkto dalyko brandos egzaminą.

Kaip nurodo Nacionalinė švietimo agentūra, be privalomo lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino, Lietuvoje populiariausias yra anglų kalbos valstybinis brandos egzaminas – jį šiemet pasirinko laikyti 18212 kandidatų. Lyginant su praėjusiais metais, norinčiųjų laikyti anglų kalbos egzaminą skaičius išaugo.

Tuo metu matematikos valstybinį brandos egzaminą rinkosi 15834, istorijos – 7769, biologijos – 6443, geografijos – 3989, informacinių technologijų – 2618 kandidatų.

Iš viso valstybinius brandos egzaminus šiemet laikyti užsiregistravo 27731 abiturientas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)