Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai praneša, kad pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Kybartuose sulaikytos didelės cigarečių kontrabandos.


Vasario 23–iąją, apie 2 val. nakties, į Kybartų kelio postą krovininiu vilkiku „Daf“ atvažiavęs Rusijos pilietis deklaravo tranzitu per Lietuvą į Rusiją ketinantis vežti šaldytos žuvies krovinį – 23,6 tonas Baltijos silkės. Tačiau Kauno teritorinės muitinės pareigūnams patikrinus mašiną rentgeno kontrolės sistema, paaiškėjo, kad puspriekabėje realiai tėra vos pusė deklaruoto krovinio – apie 10 tonų šaldytos žuvies. Likusią dalį užėmė cigarečių kontrabanda – žuvis ir rūkalai buvo sukrauti pramaišiui, „sumuštinio“ principu, sudedant vieną silkių dėžių eilę, o kitą eilę jau formuojant iš cigarečių dėžių.

Iš viso rastos 843 dėžės (421 500 pakelių) penkių rūšių cigarečių: „Dove Compact Platinum“, „Dove Superslims Platinum“, „Dove Gold Compact“ ir „Rominta“. Bendra šių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – apie 1,5 mln. eurų.

Cigaretės buvo sulaikytos, MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.
Vilkiko vairuotojui, kuris prisipažino vežęs kontrabandą, skirta kardomoji priemonė – piniginis užstatas.

Tai vienas didžiausių cigarečių kontrabandos sulaikymų šiemet Lietuvos muitinėje, kurios pareigūnai, dar nepasibaigus antram metų mėnesiui jau sulaikė maždaug 1,7 mln. pakelių kontrabandos (jos vertė su mokesčiais – apie 6 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)