Nelegalūs rūkalai aptikti muitinės pareigūnams patikrinus į postą 17 val. 30 min. atvažiavusį, Rusijos piliečio vairuotą krovininį vilkiką iš Baltarusijos, kuriuo buvo gabenamas 40 vnt. metalinių statinių su aliuminio oksido milteliais krovinys.

Panaudojus rentgeno kontrolės sistemą, nustatyta, jog statinėse įrengtos slėptuvės. Didesnė kiekvienos talpos dalis buvo atskira metaline pertvara ir prigrūsta cigarečių, o ant viršaus užpiltas nemažas sluoksnis aliuminio oksido miltelių.

Iš viso muitinės pareigūnai rado 84 620 pakelių įvairių rūšių cigarečių („Minsk Capital“, „NZ Gold Compact“, „Minsk City“ ir „Dove Platinum“) su baltarusiškomis banderolėmis. Nelegalių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 287 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl šios kontrabandos buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Vilkiko vairuotojas po apklausos buvo paleistas, skyrus kardomąją priemonę – registravimąsi policijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)