Įmonė: „Icus.lt“

Komanda: 

Tomas Petrulevičius – VGTU Elektronikos fakulteto magistrantas

Aurimas Gedminas – VGTU Elektronikos fakulteto magistrantas

Produktas:

„Daugeliui iš mūsų yra tekę sugrįžti ir patikrinti, ar išeidami iš namų užrankinome duris“, – gerai pažįstama situacija savo produktą pradeda pristatinėti T. Petrulevičius. Jo ir A. Gedmino kuriama sistema „RAKINK“ leidžia durų užrakto būseną patikrinti nuotoliniu būdu. Vyrams idėja kilo bakalauro studijų metu – jau tada ji sulaukė nemažai susidomėjimo iš aplinkinių, todėl buvo nuspręsta sistemą tobulinti ir toliau. 

Anot sistemos kūrėjų, jų produktas yra praktiškesnis nei sudėtingi ir brangūs durų apsaugos bei kodavimo mechanizmai. Renkantis mechanizmą „RAKINK“, į durų staktą būtų įmontuojamas jutiklis, kuris fiksuotų užrakinimo procesą. Prijungus šį jutiklį prie interneto, kompiuteryje arba naudojantis mobiliąja programėle telefone, bus galima stebėti ne tik dabartinę durų būseną, bet ir jų istoriją.

Didžiausias iššūkis:

Intelektinės nuosavybės apsaugos ir rinkodaros klausimai įmonei kol kas kelia didžiausią galvos skausmą. Taip pat sistemos kūrėjai tikisi, kad laidos „Startas„ ekspertai, įžvelgę nuotolinio užrakto stebėjimo sistemos aktualumą, padės parengti ir sistemingą įėjimo į rinką strategijos variantą. 

Labiausiai džiuginantis pasiekimas/ rezultatas:

„Icus.lt“ džiaugiasi, kad jų projektas „RAKINK“ portale Delfi.lt kol kas sulaukė didžiausio lankytojų susidomėjimo visų kitų dalyvių tarpe. Taip pat įmonei pavyko susitarti ir su durų gamintojais dėl reklaminių stendų, kurie pasirodys šių durų pardavimo vietose visuose didžiausiuose Lietuvos mietuose.

Tikslai ir planai:

„Ateities perspektyvoje tikimės sėkmingai veikti Lietuvoje ir išplatinti RAKINK sistemą kitose rinkose“, – planus pristatė T. Petrulevičius.