Pora australų prieš mėnesį pranešė netekę juvelyrinių dirbinių, kurių vertė – bemaž visos per metus jų gaunamos pajamos.

Sutuoktiniai Robertsai papuošalus laikė paslėpę trijuose šiukšlių maišuose ir taip tikėjosi nepatraukti vagių dėmesio. Buvo ko – brangenybių vertė – 30 tūkstančių svarų (apie 120 tūkst. litų).

Atėjo laikas persikelti į naują būstą. Skubėjimas, užmaršumas ir nuovargis padarė savo. Džefris kartu su žmona užgyventais papuošalais atsikratė kartu su išmetimui sukrautomis šiukšlėmis.

Vyras teigė kartą pametęs raktus ir nuogąstavo, kad vagys žino jo namų adresą. Džefris nusprendė pakeisti ne durų spyną, bet pasielgti išradingiau – brangias vertybes supakuoti į šiukšlių maišus.

Persikraustę jie visiškai pamiršo apie brangenybes. Kiek vėliau klaidą suvokęs vyras bandė susisiekti su vietine valdžia, tačiau nieko nepešė.

Džefriui buvo paaiškinta, kad rasti juvelyrinių dirbinių jau nėra galimybės. Vietos savivaldos atstovo skaičiavimais, papuošalai jau giliai palaidoti 2-3 metrai po žeme.

Kad ir kaip bebūtų gaila, tačiau gyventi kartu reikia ir toliau. Žmona neatsargiai su turtu pasielgusiam vyrui atleido.