Lengvaisiais automobiliais automagistralėse nuo balandžio 1 d. leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 130 km/val. greičiu, greitkeliuose nuo balandžio 1 d. – ne didesniu kaip 110 km/val. greičiu, keliuose su asfalto ar betono danga – ne didesniu kaip 90 km/val. greičiu, kituose keliuose – ne didesniu kaip 70 km/val. greičiu.

Pradedantiesiems vairuotojams, dar neturintiems dvejų metų vairavimo stažo, didžiausias leistinas greitis automagistralėse ir greitkeliuose yra 90 km/val., kituose keliuose – 70 km/val. Gyvenvietėse, nepriklausomai nuo metų laiko, visų transporto priemonių leistinas greitis ribojamas iki 50 km/val.

Vis dėlto skubėti vairuotojams dar nevertėtų, ypač atsižvelgiant į savaitgalį Lietuvą nuklojusį sniegą ir pablogėjusias eismo sąlygas. Būti atsargiems rekomenduoja ir Lietuvos kelių policijos viršininkas Gintaras Aliksandravičius, kuris primena, kad leistinas greitis nėra privalomas – jei vairuotojas nesijaučia saugiai, jis gali važiuoti ir lėčiau. „Rekomenduojame pasirinkti saugų greitį, tikrai nebūtina važiuoti 130 km/val.“, – „Lietuvos žinioms“ sakė G. Aliksandravičius.

Pagal Kelių eismo taisykles (KET) vairuotojai iki balandžio 10 d. privalo pasikeisti žiemines dygliuotas padangas į vasarines. Tačiau atsižvelgiant į šiemet užsitęsusius žiemiškus orus, dygliuotomis padangomis bus galima važinėti iki gegužės 1 d. nesibaiminant už tai gauti baudą.

Dygliuotų padangų naudojimosi laiką praėjusią savaitę nuspręsta pratęsti po susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus susitikimo su Lietuvos policijos departamento bei Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos vadovais.

„Tikiuosi, kad vairuotojai bus sąmoningi ir dygliuotąsias padangas į vasarines pasikeis niekieno neraginami tuomet, kai tik atšils orai ir keliuose nebeliks sniego ar ledo“, – teigė R. Sinkevičius.