Sužeisti 99 žmonės, iš jų 14 nepilnamečių. Tarp įvykiuose nukentėjusiųjų daugiausia pėsčiųjų – 33 (15 iš jų – pėsčiųjų perėjose), taip pat 31 keleivis, 29 vairuotojai ir 6 dviračių vairuotojai.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 8 įvykiuose: sužeisti 9 žmonės (5 vairuotojai, 2 keleiviai ir 2 pėstieji).

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 28 eismo įvykiais daugiau, žmonių žuvo 2 daugiau, sužeista 32 daugiau.

Per savaitę policijos pareigūnai užfiksavo 3 841 Kelių eismo taisyklių pažeidimą. Pirminiais duomenimis, pradėta 100 ikiteisminių tyrimų dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Šiais metais (iki lapkričio 17 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 167 žmonės, t. y. 6, arba 3,7 proc., daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Tarp žuvusiųjų: 70 vairuotojų (iš jų 10 motociklų vairuotojų), 52 pėstieji (29 iš jų žuvo tamsiuoju paros metu), 32 keleiviai, 12 dviračių vairuotojų.

Savaitės eismo įvykiai:

Lapkričio 13 d., pirmadienį, apie 13.20 val., Garliavoje (Kauno r.), J. Lukšos g., įvyko avarija, kurios metu suniokoti automobiliai. Vienas jų, sutraiškęs tvorą, atsidūrė nuosavo namo kieme.

72 metų vairuotojas išvežtas į ligoninę. „Audi A6“ vairavęs jaunas vyras neneigė savo kaltės: „Žioplas esu - suskambo telefonas ir puoliau jo ieškoti“.

„Audi“ susidūrė su priešinga kryptimi važiavusiu automobiliu „Toyota“, kurį vairavo 72 metų vyras. Pastarajam po avarijos ėmė skaudėti širdį, todėl greitoji pagalba jį išvežė į ligoninę.

Nublokšta „Toyota“ išvertė tvorą ir įlėkė į privataus namo kiemą.

Lapkričio 13 d., pirmadienį, apie 19.50 val. Kaune, Aleksoto tilto prieigose nuo Karaliaus Mindaugo g. pusės, susidūrė trys automobiliai „Nissan“, „Chrysler“ ir „Land Rover“.

Keleiviams prireikė medikų. „Nissan“ automobilis, važiuodamas Karaliaus Mindaugo g. ir sukdamas Aleksoto tilto link, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą bei kaktomuša susidūrė su „Chrysler“ automobiliu, o į jį - iš paskos važiavęs „Land Rover“.

Lapkričio 13 d., apie 23 val., Vilniaus centre, Žygimantų g., automobilis BMW nulėkė nuo kelio, sulankstė atitvarus, nukrito nuo šlaitą laikančios sienos ir rėžėsi į viešbučio „Congress“ sieną.

Žmonės nenukentėjo, BMW vairuotojas iš įvykio vietos pabėgo.

Lapkričio 14 d., antradienį, Vilniaus pakraštyje įvykus miškavežio avarijai ir apvirtus priekabai, Nemenčinės pl. labai apsunkintas eismas.

Nemenčinės plente, nuo parduotuvės „Norfa“ pavažiavus apie 200 metrų centro link, miškavežis, sprogus padangai, išvažiavo į skiriamąją juostą ir atsitrenkė į medį. Iš apvirtusios priekabos išbyrėjo rąstai.

Lapkričio 16 d., ketvirtadienio rytą, Ringuvėlės kaime, autobusas, vežęs 31 vaiką, susidūrė su krovininiu automobiliu.

Vienas vaikas ir krovininio automobilio vairuotojas išvežti į ligoninę. Autobusas po susidūrimo nuvažiavo nuo kelio. Vaikai vyko į ekskursiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)