Vaizdo įraše, kuriuo su DELFI pasidalinti sutiko pažeidimą užfiksavęs vairuotojas, matyti, kaip „Lexus“ automobilis pro kitus eismo dalyvius prašvilpia tokiu greičiu, kad vos akimirkai nusukus akis automobilio galima ir nepastebėti. Be to, kitus automobilius „Lexus“ vairuotojas nutarė aplenkti iš dešinės pusės, o tai grubus KET taisyklių pažeidimas.

Nedrausmingą vairuotoją užviksavęs vaikinas socialiniame tinkle rašo, jog kai buvo darytas vaizdo įrašas, jis važiavo 110 kilometrų per valandą greičiu. DELFI susisiekus su vaizdo įrašo autoriumi šis patikino, kad pažeidimas nufilmuotas kelyje Kaunas - Klaipėda ties Babtais šių metų kovo 23 d.

Kaip DELFI teigė Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė Marija Kazanovič, policija tokį „Lexus“ vairuotojo elgesį vertina kaip grubų KET 125 punkto pažeidimą.

„Kviečiame asmenį, užfiksavusį šį pažeidimą, atsakingai pranešti tiesiogiai policijai adresu www.epolicija.lt/web/guest/report-anonymous. Kvalifikuoti veiką ir pažeidėją patraukti atsakomybėn turės administracinio teisės pažeidimo bylą nagrinėjantis pareigūnas. Dėkojame pilietiškiems ir saugiam eismui neabejingiems vairuotojams“, - sakė M. Kazanovič.

DELFI primena, kad pagal KET taisyklių 125 punktą transporto priemonėms (išskyrus dviračius) draudžiama apvažiuoti ta pačia kryptimi važiuojančias transporto priemones iš dešinės važiuojant kelkraščiu, lėtėjimo ar greitėjimo juosta, išskyrus leistiną sukančių į kairę, apsisukančių transporto priemonių apvažiavimą iš dešinės važiuojant kelkraščiu, lėtėjimo ar greitėjimo juosta. Ta pačia kryptimi lėčiau važiuojančias transporto priemones KET rekomenduojama apvažiuoti iš kairės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (485)