Šiemet eksperimento herojus Benas – jau antrokas. Dažniausiai kiekvieną rytą berniukas į mokyklą sostinėje rieda paspirtuku. Benas vienas iš pareigingų vaikų – apsirūpinęs atšvaitais, dažniausiai užsideda šalmą ir žino pagrindines Kelių eismo taisykles. Vis tik kartais gatvė atrodo didelė ir baisi, vairuotojai labai greiti, o pėstieji pikti.

Psichologė Rasa Šimonkienė pastebi, kad dažnai vaikai pamėgdžioja saugusiuosius. Tai specialistė pastebi ir Beno kelyje į mokyklą. Iš pradžių vaikas taisyklių laikosi, bet įpusėjęs kelią išdrįsta pereiti gatvę ne vietoje. Tai galima pasekmė pamatyto netinkamo suaugusiųjų elgesio.

Filmuotoje medžiagoje itin svarbu atkreipti dėmesį ir į vaikas painiojamas eismo dalyvio pareigas gatvėje bei kelyje. Kartais jis laiko save pėsčiuoju, o kartais dviratininku. Vis dėlto pėsčiasis, naudojantis paspirtuką, riedlentę ar riedučius turi važiuoti šaligatviu. Jam galioja tokios pačios taisyklės, kaip pėsčiajam. Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skriaus vedėjas Vidmantas Pumputis pabrėžė, kad berniukui trūksta ir apsaugų. Riedant gatvėje su paspirtuku reikėtų visuomet dėvėti šalmą.

Vaikų neatidumas gatvėje iš tiesų turi liūdnų pasekmių. 2014 metais žuvo 24 vaikai. Tai yra 13 vaikų daugiau negu 2013 metais.Vaikas kelią ir gatvę mato visai kitomis akimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)