Susikūprinus užspaudžiami stuburo diskai ir nervai, sutrikdoma kraujotaka, prasideda kaklo, pečių, nugaros skausmai. Be to, naujuose tyrimuose analizuojamas netaisyklingos laikysenos ir kvėpavimo sutrikimų ryšys. Kai kurie gydytojai pataria pacientams atlikti šį eksperimentą: pasilenkę į priekį pamėginkite giliai įkvėpti. Pamatysite, kad tai padaryti labai sunku.

Kaip pasinaudoti šiomis žiniomis: svarbiausia – iš naujo išmokti, kaip stovėti tiesiai, kaip sėdėti taisyklingai, kaip išlaikyti tiesią nugarą, sako knygos „8 steps to a Pain-Free Back“ autorė Esther Gokhale, kuri veda laikysenos terapijos klases Palo Alto, Kalifornijoje. Siekdami praktiškai pritaikyti Gokhale principus, ištiesinkite pečius, atverkite krūtinę, ištiesinkite nugarą, išsitieskite, tegu jūsų dubuo natūraliai pakrypsta į priekį.

Deja, sunkiau pasakyti, nei padaryti, ypač tiems, kuriems reikia atitaisyti metų metais darytą žalą. Šiuo atveju laikysenos terapija, tam tikra fizinės terapijos forma, gali padėti jums sustiprinti ir subalansuoti raumenis, reikalingus išlaikyti stuburą taisyklingoje padėtyje.

Kai kurie fizioterapijos ekspertai taip pat siūlo „inversijos terapiją“. Joga gali padėti pasiekti to paties tikslo per tokias apverstas asanas, kaip kad stovėjimas ant galvos, pečių ir kitas. Dar vienas privalumas: kai kurie laikysenos terapijos dalyviai teigė atgavę net colį savo prarasto ūgio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)