Žinoma, kad pomidorai – vienas iš pagrindinių stipraus antioksidanto – likopeno šaltinių. Likopenas skiriasi nuo kitose daržovėse ir vaisiuose esančių medžiagų tuo, kad išlieka net ir po terminio apdorojimo.

Mokslininkai teigia, kad pomidorai turi ir slopinančių uždegimą bei trombų formavimąsi stabdančių savybių. Tokių ypatybių turinčios daržovės saugo nuo kelių rūšių vėžio, širdies ir kraujagyslių susirgimų, kaulų problemų, žalos odai nuo ultravioletinių spindulių ir kognityvinės disfunkcijos.

Be to, pomidorai gana retai sukelia alerginę reakciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją