Lietuviška virtuvė, anot jo, taip pat kardiologiniu požiūriu nėra labai gera.
"Ji yra riebi, todėl pritaikyta žmogui, dirbančiam sunkų fizinį darbą. Taigi patarčiau nesižavėti visais siūlomais papildais, bet gerai įvertinti, ką valgote ir ką turėtumėte valgyti. Ypač turintiems viršsvorį būtina skaičiuoti suvalgomas kalorijas. Nereikėtų žavėtis ir sporto klubuose parduodamais papildais sportuojantiems. Jeigu žmogus visavertiškai maitinasi, jie nereikalingi", - sako P. Šerpytis.

Pranas Šerpytis
Pasak kardiologo, esant dideliems fiziniams krūviams, atskirais atvejais jie gali būti rekomenduojami, tačiau tai gali padaryti tik gydytojas.

"Nenaudokite neaiškių papildų. Iš savo darbo praktikos galiu pasakyti, kad jie gali sugadinti sveikatą. Mat teko gydyti tokius pacientų. Kasmet profilaktiškai apsilankyti pas gydytoją ir pasidaryti pagrindinius tyrimus – elektrokardiogramą, eilinius kraujo tyrimus, taip pat ir gliukozės, cholesterolio tyrimus. Jei yra sveikatos sutrikimų, šeimos gydytojas turėtų siųsti pas specialistą.

Norėčiau priminti, kad Lietuvoje jau 2 metus veikia didelės rizikos išaiškinimo širdies ligų prevencijos programa, finansuojama iš privalomo sveikatos draudimo. Šeimos gydytojas, įvertinęs riziką, vyrus nuo 40 iki 55 metų, o moteris nuo 50 iki 65 gali nusiųsti detalesniam ištyrimui, kad būtų užkirstas kelias rimtoms širdies ligoms", - teigė kardiologas.