Problema prasideda dar mokyklos suoluose

Visuomenėje vis dar vyrauja stereotipas, kad technologijos – ne moterims skirta sritis. Pasak „Vinted“ inžinerijos direktorės Alionos Sosunovos-Piurko, tokį mąstymą puikiai iliustruoja ir realiame gyvenime kasdien matomi pavyzdžiai.

„Aš kiekvieną dieną ateinu darbe į kambarį ir matau 80 procentų vyrų, kad ir koks susitikimas ar komanda bebūtų. Iš tiesų, turėtume atskirti, kad IT kompanijose – jose yra labai daug rolių, kurios nieko labai glaudžiai su inžinerija neturi. Pavyzdžiui, klientų aptarnavimas – labai dažnai moterys ten vyrauja kaip dauguma ir tada mes sakome, kad turime visai neblogus procentus, bet tada mes pasižiūrime į konkrečiai programavimo arba inžinerijos sritį ir ten skaičiai yra vis dar šiek tiek kitokie“, – pastebėjo ji.

Kita vertus, pasak pašnekovės, nors ir labai lėtai, tačiau situacija gerėja.

„Tie skaičiai, kuriuos mes įvardijame kaip siekiamus, sakome iki 30 procentų – tai vis dar yra kaip ir trečdalis, bet kiekvienais metais mes tikimės, kad bus šiek tiek geriau. Ta problema – ji vis dar yra ir ji vis dar yra mokyklų suoluose. Ji niekur nedingo iš mūsų net ir jaunesnės kartos“, – teigė A. Sosunova-Piurko.

Šaltinis
Temos
Projektas „Pamokos kitu kampu“. Telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ dovanoja „Delfi Plius“ prenumeratas visoms Lietuvos mokykloms.
Projektas „Pamokos kitu kampu“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)