Delfi Plius prenumeratoriams šis intelektualus duetas paruošė išskirtines istorijos pamokas, kurios padės į praeities įvykius ir reiškinius pažvelgti kitu kampu. Istorikas A. Bumblauskas žada, kad šiose pamokose nebus nuobodaus datų kalimo, o turinys provokuos ir istorijos mokytojus.

Pirmąją pamoką galite išvysti ČIA.

Apie naują vaizdo pamokų projektą laidoje „Delfi diena” pasakojo žurnalistė D. Žeimytė-Bilienė, prof. A. Bumblauskas bei „Tele2” viešųjų ryšių atstovė Asta Buitkutė. Telekomunikacijų bendrovė „Tele2” dovanojama Delfi Plius prenumeratas Lietuvos mokykloms, kad mokiniai, o kartu ir istorijos mokytojai galėtų su istorija susipažinti nauju kampu.

„Su profesoriumi pavyko sukurti labai įdomu turinį, – sako žurnalistė. – Mes stengėmės istoriją pateikti kiek kitu kampu, naudodami modelį, kuris nėra dažnai naudojamos istorijos pamokose. Visi prisimename istorijos pamokas kaip datų kratinį, kurį reikia išmokti, o čia su profesoriumi analizuojame, keliame klausimus, kartais ir nepatogius”.

Kodėl Lietuvos istorijoje nėra naktipuodžių? Ar bijote robotų? Ar užtenka laisvės pasaulyje? Tai tik keli įdomių klausimų, į kuriuos atsakymus rasite ne mokyklos suole, o šiuose dueto paruoštose įdomiosios istorijos pamokose.

„Delfi Diena” laidoje dalyvavęs prof. A. Bumblauskas sako, kad naujame jo kūrinyje su D. Žeimyte–Biliene faktų kratinio nerasite: „Nes aš provokuoju visus – ir mokytojus. Padėstykit istoriją be datinių įvykių”.

Bandydamas apibūdinti koks pamokų ciklo turinys, profesorius jį įvardijo kaip filosofuojančią istoriją: tai ne atsakymai taip ar kitaip, tai yra svarstymas.

Mokykloms Delfi Plius prenumeratas dovanojančios ir leisiančios stebėti „Įdomiąsias istorijos pamokas” bendrovės „Tele2” atstovė A. Buitkutė pabrėžė, kad mokyklose išsiskiria du požiūriai: vienos mokyklos bando atimti iš vaikų mobiliuosius telefonus, o kitos – bando technologijas prisijaukinti ir pasiimti visa, kas teigiama.

„Girdėjau vienos labai šviesios mokytojos mintį, kad nereikia iš vaikų atimti telefonų. Reikia mokytis jais naudotis, – kalbėjo ji. – Tie mokytojai, kurie sugebės prisijaukinti technologijas, laimės”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją