Už turizmą atsakinga ir priemonę „Atostogos medikams“ kuruojanti ekonomikos ir inovacijų viceministrė Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė sako, kad nors karantinas ir pakoregavo verslo veiklą, turizmo sektorius prisitaikė ir dabar medikams siūlo daugiau pramogų atviroje erdvėje, todėl pasirinkimo galimybių tikrai netrūksta.

„Žinoma, karantinas diktuoja savo sąlygas, bet tiekėjai irgi prisitaiko prie susidariusios situacijos ir atsiranda tikrai labai įdomių pasiūlymų. Patys stebime rinką ir matome, kad yra siūloma labai daug pramogų lauke: tai ir ekskursijos su audiogidais, ir jodinėjimas žirgais, ir vaikščiojimas su šiaurietiškomis lazdomis bei kitos įvairios lauko pramogos“, – pasakoja viceministrė.

Pasak jos, taip pat yra pastebima ir plati vakarienių į namus paslaugos pasiūla.

„Matome labai daug pasiūlymų vakarienėms. Šiuo metu galima turėti įmantriausią restoraną savo namuose. Jeigu esate medikas, galite užsisakyti maisto iš tikrai labai plataus asortimento, aukšto lygio restoranų ir net vakarieniaudami, internetu galite klausytis paskaitos ar degustacinės vakarienės meniu pristatymo“, – sako V. Jankauskaitė-Milčiuvienė.

Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė

Iniciatyvos „Gatvės gyvos“ pradininkas Albertas Kazlauskas pasakoja, kad medikams vis dar nėra vėlu pasinaudoti alternatyva poilsiui kurorte ar kažkur toliau nuo miesto šurmulio. Sostinės gyventojams arba miesto svečiams yra siūloma pasivaikščioti netradiciniais miesto maršrutais ir sudalyvauti nekasdienėse ekskursijose.

„Norime, kad žmonės pasijustų turistais savo pačių mieste, todėl siūlome trijų rūšių ekskursijas: lengvesnes – Senamiestyje ir Užupyje, kas mėgsta gamtą ir iššūkius – 10 km kelionę su užkandžiais po Panerius bei savarankišką ekskursiją su kino seansu bunkeryje“, – vardija organizatorius.

Albertas Kazlauskas

Tuo metu keliautojas bei kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius džiaugiasi, kad daugelis turizmo verslo atstovų prisitaikė prie karantino sąlygų. Jis sako, kad kambarių užimtumas apgyvendinimo įstaigose, palyginus su rugsėjo ir spalio mėnesiais, yra sumažėjęs, tad medikai tikrai gali rinktis iš įvairaus spektro paslaugų.

„Yra siūlomos tiesiog vakarienės be nakvynės, pavyzdžiui, 5-ių žvaigždučių karališkame liukso klasės kambaryje. Besirenkantiems medikų poilsį, yra ir šokių tokių pasikeitimų. Pavyzdžiui, anksčiau tikrai karaliavo Birštono ir Druskininkų kurortai, tačiau dabar, be SPA paslaugų, pirmą vietą užsitarnavo pajūrio regiono miestai bei kurortai“, – teigia R. Širvinskas.

Rimvydas Širvinskas-Makalius

Anot kelionių organizatoriaus, pasiūlymai medikams buvo kuriami, prisitaikant prie kompensacijos sumos, kad medicinos darbuotojams nereikėtų papildomai primokėti. Šiuo metu medikus labiausiai domina maitinimo paslaugos, todėl, Makaliaus teigimu, ir pasiūlymai yra pritaikomi pagal jų poreikius.

Šiai dienai projekte „Atostogos medikams“ dalyvauja daugiau kaip 860 turizmo paslaugų teikėjų, iš jų – 117 kelionių organizatorių, 85 kelionių pardavimo agentai ir 665 apgyvendinimo įstaigos.

Priemonė „Atostogos medikams“ tęsiasi iki gruodžio 15 d., o ja jau pasinaudojo daugiau kaip 32 tūkst. sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų. Dar beveik 9 tūkst. – paslaugas yra rezervavę.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija medikų poilsiui iš viso yra numačiusi 10 mln. eurų. Daugiau nei pusė šių lėšų jau panaudotos.

Daugiau informacijos apie priemonę bei kaip galite ja pasinaudoti galite rasti šiuo adresu.