Daugybė eismo įvykių kasdien visame pasaulyje įvyksta dėl vairuotojo, besinaudojančio mobiliuoju, kaltės. Tyrimai rodo, kad vairuojant ir laikant telefoną rankoje, vairuotojų reakcijos laikas ženkliai sulėtėja, o kelyje svarbi kiekviena sekundė. Todėl „NežVAIRUOK!“ nusprendė sukurti žaidimą, primenantį, jog prie vairo dėmesys turi būti sutelktas tik į vieną užduotį – vairavimą.

Interaktyvų žaidimą apie naudojimąsi telefonu prie vairo „Eismo įvykis – jūsų rankose“ jau nuo šiandien nemokamai gali išbandyti visi interneto vartotojai. Jis pasiekiamas visuose išmaniuosiuose įrenginiuose. Projekto „NežVAIRUOK!“ sumanytojas, „Delfi“ kūrybos vadovas Sauliaus Žvirgždas pasakoja, kad žaidėjai gali tiesiogiai įsitikinti, kaip sudėtinga tuo pačiu metu ir vairuoti automobilį, ir rašyti trumpąją žinutę.

Virtualiame simuliatoriuje susipina dvi patirtys – žaidybinė ir reali. Vienu metu žaidėjas turi valdyti trijų eismo juostų kelyje važiuojantį automobilį, išvengti priešais jį išnyrančių kliūčių ir laukelyje be klaidų surinkti ekrane pasirodžiusios trumposios žinutės tekstą.

Norinčiųjų išmėginti šią naują patirtį lauks trys kaskart vis sunkesni lygiai. Net ir sėkmingai įveikę kiekvieną iš jų, žaidėjai bus skatinami prisiminti, kad realybėje viskas yra kur kas sudėtingiau nei virtualioje erdvėje. Realiame gyvenime žvairavimas į mobiliuosius gali turėti kur kas skaudesnių pasekmių nei pralaimėjimas žaidime. Be to, įveikusieji žaidimą kviečiami registruotis, nes burtų keliu išrinktiems laimingiesiems atiteks puikūs prizai. Laimėtojų lauks du šaunūs „SCOOT Aspect 970“ dviračiai ir kitos dovanos.

„Mūsų tikslas – parodyti vairuotojams, kad vairuoti žvilgčiojant į telefoną nėra taip paprasta ir kad dėl to gali kilti avarija. Svarbu nepamiršti rūpintis tiek savo, tiek aplinkinių saugumu. Norime priminti, kad nors šiame žaidime rašyti žinutę vairuojant būtina, tačiau realybėje – tai draudžiama“, – pastebi S. Žvirgždas.

„Eismo įvykis – jūsų rankose“ – bendras „Delfi“ komandos darbas. Žaidimo koncepciją ir žinučių tekstus, kuriuos kone kiekvienas esame rinkę ir patys, sukūrė S. Žvirgždas. Tuo tarpu kūną idėjai suteikė „Delfi“ dizaino profesionalai. Jie ne tik sugalvojo žaidimui vizualinį stilių, bet ir atliko programavimo užduotis.

Vienas iš žaidimo kūrėjų, „Delfi“ dizaino skyriaus vadovas Mantas Gudauskas sako, kad drauge su komanda yra sukaupę nemažą panašių projektų patirtį. Tačiau akcijai „NežVAIRUOK!“ saugų elgesį kelyje skatinantį žaidimą kūrė pirmą kartą.

„Kūrybinis procesas klostėsi išties sklandžiai. Nuo pat pradžių su kolegomis aktyviai diskutavome, ką norime įgyvendinti, kokią patirtį žaidėjams siekiame perteikti, ir išgryninome aiškią viziją. Tikiu, kad pasiekėme išties puikų rezultatą, o mūsų sukurtą žaidimą smagu ir įdomu bus išbandyti įvairiems vartotojams“, – mintimis dalijasi M. Gudauskas.

Projekto kūrėjas sako, kad išmėginti savo jėgas nesudėtingai galės kiekvienas tai norintis padaryti. Tereikės apsilankyti akcijos „NežVAIRUOK!“ svetainėje ir susipažinti su žaidimo taisyklėmis. Tiesa, dizaino specialistas sako, kad žaidime iššūkių netrūks, todėl įveikti visus jo lygius gali būti sunkiau nei pasirodys iš pirmo žvilgsnio.

„Kurdami naujus žaidimus visada juos išbandome, nes norime įvertinti, kas laukia vartotojų. Puikiai išmanome įvairius žaidimų funkcionalumus. Tačiau bandydami naują „NežVAIRUOK!“ projektą pastebėjome, kad ir mums patiems įveikti jį nėra taip lengva. Todėl vėliau žaidimą netgi kiek palengvinome, kad jo teikiamą patirtį galėtų patirti visi“, – pasakoja M. Gudauskas.

Išbandyti „NežVAIRUOK!“ žaidimą „Eismo įvykis – jūsų rankose“ jau dabar galite ČIA. Daugiau informacijos apie į telefonus prie vairo nežvairuoti kviečiančią socialinę akciją „NežVAIRUOK!“ rasite interneto svetainėje www.nezvairuok.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją