Kol dar nediagnozavote savo vaikui dėmesio sutrikimo, išbandykite šiuos linksmus žaidimus. Juos galima žaisti visur – nuo svetainės iki virtuvės ar automobilio, be to, jie – puikus išsigelbėjimas ilgose kelionėse automobiliu. Tačiau turbūt svarbiausia – jie padeda jūsų vaikams išmokti susikaupimo ir dėmesio koncentravimo bei tiesiog ugdo. Juk vaikai, kurie geriau koncentruoja dėmesį ir mokosi geriau.

Trūkstami skaičiai

Tinkamas visiems vaikams, kurie jau moka skaičiuoti. Jūs skaičiuojate nuo vieno iki dešimt (ar dvidešimt, priklausomai nuo vaiko amžiaus) vis praleisdami kelis skaičius. Kuomet praleidžiate skaičių, vaikas turėtų jį pasakyti, pavyzdžiui, jūs sakote „vienas, du, trys, penki“ ir tuo metu, kai jau ruošiatės sakyti „šeši“, vaikas turėtų pasakyti „keturi“. (Nesinervinkite, jeigu vaikas nuolat praleidžia skaičius. Jeigu vaikas pasako „keturi“ po to, kai jūs pasakote „šeši“, žaismingai jam pasakykite, kad jis praleido vieną skaičių ir pradėkite žaidimą iš naujo. Kiekvieną kartą žaisdami, praleiskite skirtingus skaičius.)

Šiek tiek sudėtingesnė šio žaidimo versija vyresniems būtų skaičiuoti kartotiniais (pavyzdžiui, trys, šeši, devyni, dvylika ir t.t.) bei atsitiktinai praleisit vieną iš jų. Nesistebėkite, jei šis žaidimas bus ne ką lengvesnis jums patiems, turbūt tiek jūs, tiek ir vaikas susipainios daugybę kartų, bet juk tai viena iš smagumo dalių! Nesvarbu, kuris susipainiojote, kartu iš to nusijuokite ir pradėkite žaidimą iš naujo.

Priešingybės

Puikiai tinkantis ikimokyklinukams. Jūs pasakote žodį (karštas, šviesus, minkštas ir t.t.) ir vaikas turi pasakyti priešingybę. Jei žaidžiate su mažesniais vaikais, pasirinkite jiems žinomą ir suprantamą sąvoką bei prisiminkite, kad kai kurie žodžiai turi daugiau nei vieną priešingybę. Jeigu pasakysite „geras“ jie gali pasakyti „blogas“ arba „piktas“ – tinka abu variantai. Žinoma, atsakymas „puikus“ būtų netinkamas.

Greitakalbės

Nei vienas straipsnis apie dėmesio koncentracijos gerinimą neapseitų be smagiųjų greitakalbių iš mūsų vaikystės. Amžinosios yra: 

šešios žąsys su šešiais žąsyčiais,

geri vyrai geroj girioj gerą girą gėrė,

bliūds plūdur vidur prūdo

ir t.t. Jos taip pat bus tarsi pratimas švepluojantiems vaikams.

Visi šie žaidimai turėtų būti smagūs ne tik vaikams, bet ir jums. Išlaikykite juos tokiais, mat tik jūs žinote, kad vaikas mokosi koncentruoti dėmesį ir vysto svarbius, vėliau reikalingus įgūdžius. Vaikas ir neturėtų to žinoti, juk žaidžiate. Tai ir išnaudokite žaidimus geriausiems rezultatams pasiekti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją