Delfi primena, kad NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis.

Vilniaus meras V. Benkunskas teigė, jog Vilnius yra pasiruošęs NATO viršūnių susitikimui.

„Miestas yra paruoštas. Ir šiuo atveju net nereikėjo, kaip studentams paskutinės nakties. Darbai yra pabaigti ir jau šiandien visus infrastruktūros darbus esame pabaigęs, gatvės, pėsčiųjų takai yra sutvarkyti, kad ir buvo numatyta. Ir visi kiti darbai mieste, kurie buvo suplanuoti, ruošiantis kitos savaitės renginiams yra pabaigti“, – kalbėjo Vilniaus miesto meras.

Jo teigimu, jau sekmadienį prasidės Senamiesčio zonos uždarymas.

„Bus statomos tvoros, pradedami įrenginėti postai. Senamiesčio teritorijoje jau nuo vakar vakaro yra pradėti statyti ženklai, kurie ribos automobilių stovėjimą ir parkavimą. Tas darbas jau prasidės savaitės pabaigoje“, – teigė V. Benkunskas.

Vilniaus miesto meras sakė, kad ten, kur vyks renginiai ir važiuos šalių delegacijos prioriteto tvarka buvo tvarkomos gatvių atkarpos, tiesiami pėsčiųjų takai, tvarkoma kita infrastruktūra.

„Mes paskaičiavome, kad 10 kilometrų yra patiesta ištisinio asfalto būtent šiose atkarpose.

Iš viso per šį sezoną jau yra pasiektas beveik 23 kilometrų ištisinio asfalto kiekis, darbai vyksta pagal planą. Ir matome, kad tas mūsų tikslas per šį šiltąjį sezoną Vilniuje atnaujinti 100 kilometrų ištisinio asfalto tikrai yra realizuojamas gana tiksliai“, – kalbėjo jis.

Vilniaus miesto meras ragino visus vilniečius prie savo namų kelti vėliavas, nepaisant to, kad šalių delegacijos ir miesto svečiai jų rajone nebūtinai apsilankys.

„Bet tikslas yra parodyti, kad mes palaikome mūsų partnerius ir šitame brutaliame, žiauriame kare vienareikšmiškai esame jų pusėje“, – teigė V. Benkunskas.

Valdas Benkunskas

Sostinės vadovas pateikė ir skaičiavimą, kiek Vilnius išleido pinigų šiam renginiui.

„Miestas galėjo išleisti pasirengimo visiems dalykams apie 10 milijonų eurų. Aišku, tie dalykai yra dvejopai vertinami: po NATO viršūnių susitikimą tai niekur nedings ir atnaujinta infrastruktūra toliau ir tarnaus miestiečiams, mūsų poreikiams.

Net jeigu ir net NATO viršūnių susitikimas, mes tuos darbus vis tiek būtume darę“, – tikino jis.

Kokie ribojimai?

Vilniaus miesto meras V. Benkunskas priminė, jog renginio metu bus ir judėjimo ribojimų.

„Jie jau nuo šio savaitgalio prasidės. Turėsime uždaryta centrinę (miesto, aut. p.) zoną, turėsime ribojimus prie oro uosto, prie „Litexpo“ zonos. Mes turime nemokamas 4 dienų viešojo transporto pavežėjimo galimybes tiek miestiečiams, tiek ir miesto svečiams“, – priminė jis.

Vilniaus miesto meras teigė, jog 16 viešojo transporto maršrutų buvo pakeisti būtent dėl NATO viršūnių susitikimo.

„Reikėtų pasižiūrėti, kaip šiomis dienomis bus judėjimas organizuojamas“, – kalbėjo jis.

V. Benkunskas ragino vilniečius jau dabar savo automobilius patraukti iš tų zonų, kuriose pastatyti stovėjimą draudžiantys ženklai.

„Mes esame fiksavę savaitės pradžioje, kurie automobiliai stovi ten. Ir jeigu susisiekus su savininkais paaiškės, kad jie yra išvykę, dėl kitokių priežasčių negali savo automobilių patraukti, jie bus patraukiami. Bauda administracinė už tai nebus taikoma. <...>

Mes labai prašome Senamiesčio gyventojų savo automobilius perstatyti arba į vidinius kiemus, arba bet kur kitur mieste“, – tikino jis.

Visgi, tie, kurie neturės priežasčių nepatraukti automobilio, baudas ir sąskaitą už nutempimo paslaugą gali gauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)