Apie 13:30 val. eilė siekia iki pat S. Skapo gatvės ir nuolatos didėja.

Kaip pranešė vietoje esantis Delfi fotografas, vienam iš renginio svečių pasidarė bloga – jauna mergina nualpo.

S. Daukanto aikštėje įrenginėjami papildomi ekranai.

Kaip skelbia Vilniaus savivaldybė, neeilinis Lietuvos istorijoje renginys yra nemokamas ir atviras visuomenei, patekimas į jį bus gyvos eilės principu, išankstinė registracija į jį buvo vykdoma tik žiniasklaidos atstovams.

Istorinę JAV prezidento kalbą taip pat transliuos renginio prieigose įrengti lauko ekranai, ją tiesiogiai bus galima stebėti žiniasklaidoje.

Jungtinių Valstijų prezidentas į Lietuvos žmones kreipsis po daugiau nei dvidešimties metų pertraukos, tik antrą kartą Lietuvos istorijoje. 2002 metais kalbą sakė Lietuvoje viešėjęs tuometis šalies vadovas George’as Bushas (Džordžas Bušas). Vilniaus Rotušės aikštėje jis ištarė istorine tapusią frazę: „Kiekvienas Lietuvos priešas nuo šiol bus laikomas ir JAV priešu“, kuri skambiai pažymėjo tuomet ką tik Lietuvos gautą kvietimą prisijungti prie NATO.

Kalbą J. Bidenas sakys VU kiemelyje.

„Didžiuojamės, kad JAV prezidentas svarbiai savo kalbai pasirinko Vilniaus universitetą. Tai pabrėžia, kad universitetas yra ne tik mokslo, bet ir pilietinių susibūrimų, svarbiausių šalies ir pasaulio diskusijų bei įvykių vieta“, – teigia VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas.

Į renginį draudžiama įsinešti skėčius, aerozolius, gyvūnus (išskyrus tarnybinius), dviračius, sulankstomas kėdes, balionus, dėžes, elektronines cigaretes.

Taip pat šaunamuosius ginklus, šaudmenis, elektrošokus, bet kokios rūšies peilius, peiliukus, lazdas, fejerverkus, žiebtuvėlius, vandenį, vandens butelius, taip pat stiklines, metalines, termines talpas ir gertuves.

Draudžiama su savimi neštis ir kuprines arba didelius krepšius, plakatus ir vėliavas, fotoaparatus su nuimamais objektyvais, trikojus, vaizdo kameras, asmenukių lazdas, dronus. Taip pat kompiuterius ir planšetes.

Į Lietuvą J. Bidenas pirmadienį atvyko dėl Vilniaus NATO viršūnių susitikimo. Antradienį jis Prezidentūroje susitiko su prezidentu Gitanu Nausėda.

Bidenas yra antrasis į Lietuvą atvykęs JAV prezidentas

J. Bidenas yra antrasis į Lietuvą atvykęs JAV prezidentas. Pirmasis čia 2002-ųjų lapkritį, Lietuvai dar laukiant narystės NATO, Vilniuje lankėsi respublikonas George'as W. Bushas.

Tąkart Lietuvoje jis susitiko su prezidentu Valdu Adamkumi. G. W. Bushas taip pat sakė istorine tapusią kalbą, kuria pabrėžė, kad nuo šiol Lietuvos priešas „bus ir JAV priešu“.

„Jūs įsiliejate į stiprią NATO šeimą, gynybos aljansą, kuris pasiryžęs ginti savo nares. Ir bet kas, kas pasirinktų Lietuvą savo priešu, taptų ir JAV priešu“, – Vilniuje kalbėjo galingiausios valstybės tuo metinis vadovas G. Bushas.

Su G. W. Bushu Lietuvoje tąkart lankėsi ir jo žmona Laura Bush.