Vilniaus oro uoste JAV prezidento Joe Bideno ir jo delegacijos lėktuvas nusileido pirmadienio vakarą, čia jo laukė trumpas susitikimas su prezidentu Gitanu Nausėda. Vėliau J. Bideno delegacija išjudėjo iš oro uosto į „Kempinski“ viešbutį.

Antradienio vakarą Lietuvos prezidentūroje vyko NATO lyderių vakarienė, tačiau J. Bidenas ją praleido. Baltieji rūmai pranešė, kad prezidento darbotvarkė itin užimta. J. Bidenas ruošiasi svarbiai kalbai, kurią trečiadienio popietę sakys Vilniaus universitete.

Tačiau keletą svarbių žinučių JAV prezidentas paliko dar iki sakydamas visų laukiamą kalbą – jose galima įskaityti, kokią vizito Lietuvoje svarbą mato prezidentas. Įrašais iš Lietuvos savo oficialioje „Twitter“ paskyroje jis pradėjo dalintis antradienio popietę – nuo tada jis paskelbė 9 žinutes, susijusias su Lietuva ir joje vykstančiu NATO viršūnių susitikimu.
Žmonės, mes Lietuvoje, NATO viršūnių susitikime. Mūsų aljansas yra stipresnis, energingesnis ir vieningesnis nei bet kada anksčiau.
Joe Biden
Lietuva, dėkoju už šiltą sutikimą.
Joe Biden
Jungtinės Valstijos šiandien yra čia, kad patvirtintų savo tvirtą įsipareigojimą NATO ir mūsų sąjungininkei Lietuvai. Mūsų partnerystė tęsiasi ilgą laiką. Ir mūsų įsipareigojimas Lietuvai, Baltijos šalims ir NATO nesusvyravo.
Joe Biden
Smagu vėl sugrįžti į Vilnių.
Joe Biden
JAV visada stovės kartu su Lietuva, o mes įsipareigojame ginti kiekvieną NATO teritorijos centimetrą. Mūsų įsipareigojimas NATO sąjungininkų saugumui yra geležinis.
Joe Biden
Su Lietuvos Prezidentu Nausėda šiandien aptarėme įsipareigojimą ginti NATO rytinį flangą ir mūsų paramą Ukrainos žmonėms. Šiuos bendrus iššūkius priimame kartu.
Joe Biden
Šiuo kritiniu metu niekas nėra geriau pasirengęs vadovauti vieningai NATO nei generalinis sekretorius Stoltenbergas. Putinas mano, kad savo veiksmais gali sulaužyti NATO – to nebus.
Joe Biden
NATO stovi tvirtai.
Joe Biden
Buvo puiku šiandien dar kartą susėsti su prezidentu Erdoganu Lietuvoje, NATO viršūnių susitikime, Turkijos susitarimas dėl Švedijos priėmimo pavertė jį dar istoriškesniu.
Joe Biden
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją