Barai ruošiasi iš anksto

Naktinės ekonomikos asociacijos „NaktA“ vadovas Raimondas Pranka, paklaustas, kaip šis neeilinis renginys paveiks naktinį Vilniaus gyvenimą, sako, kad pamatysime tik po renginio. Tačiau atvirauja, kad jau dabar yra iššūkių, kuriuos reikia spręsti. Pavyzdžiui, verslininkai turi padidinti produkcijos kiekį, mat tikimasi sulaukti gerokai didesnio lankytojų skaičius.

„Gali būti, kad vilniečių bus mažiau, bet bus daugiau svečių. Mes tikimės, kad žurnalistai ar patys delegatai penktadienį, šeštadienį jau bus suvažiavę, tad laukiame didesnio, kabutėse, triukšmo jau savaitgalį. Kalbėjome su keliais barais ir tiekėjais, kad iš tikrųjų sudėtingiau bus, nes mes dar turime laisvadienį, ilgasis savaitgalis čia pat, tai čia truputį patirsime įtampą, šiek tiek susispaudimo.

Bet kai kurie tiekėjai dirbs ilgiau, galbūt ir savaitgalį, kad tiekimas nenutrūktų ir taip pat dar ir dėl to, kad mums didesnius kiekius reikia užsisakyti, nes pirmadienį ir antradienį nebus galima važiuoti į senamiestį, tai čia tiesiog toks nepatogumas. Reikia daugiau užsisakyti, daugiau sandėliuoti ir tikėtis, kad produkcijos užteks“, – pasakoja R. Pranka.

Kaip aiškina jis, verslininkai bendrauja su savivaldybe ir Valstybės saugumo departamentu, kad nesklandumų renginio metu būdų kuo mažiau, o taisyklės ir reikalavimai būtų aiškūs visiems.

„Žmonėms ribojimų nėra jokių, galės vaikščioti pėsčiomis senamiesčio zonoje, o mums rekomenduotina nenaudoti transporto priemonių, bet avarinės, pagalbinės priemonės, sakykime, greitoji pagalba, gaisrinė, judės laisvai. O tiekimą mums reikės tvarkyti. Gal šiek tiek sudėtingiau viešbučiams, nes jiems dažniau reikia aptarnavimo, bet šioje vietoje mes nematome problemų, tiesiog džiaugiamės tuo renginiu.

Tad senamiestis nors ir bus uždarytas, niekas neriboja pėsčiųjų eismo. Vis dar tikimės, dar kol kas negavau informacijos, kad kažkur bus sugalvota specialios parkavimo vietos taksi automobiliams, kad konkrečiai žinotume, kur galima ir patogiau sustoti žmonėms, atvykstantiems iki senamiesčio šiuo būdu“, – sako „NaktA“ vadovas.

Paklaustas, ar barai ir naktinės Vilniaus vietos tomis dienomis kels kainas, o gal kaip tik siūlys akcijas, R. Pranka tikina, kad šiuo klausimu kiekviena įstaiga spręs atskirai. Tačiau neslepia, kad kai kurios vietos gali paruošti išskirtinių pasiūlymų.

„Čia kiekvienos įstaigos, kiekvieno baro vidinis reikalas – kaip jie nori, taip darys. Specialių renginių, negirdėjau, kad būtų, tiesiog dirbsime, kaip dirbame, gal kažkas dar paskutinę minutę sugalvos įdomesnių kokteilių, skirtų tai progai. Apskritai, mes džiaugiamės, nes pamatys daug žmonių ir užsieniečių, koks naktinis Vilniaus gyvenimas yra nuostabus, nes jis yra vienas geriausių Rytų Europoje. Specialaus pasiruošimo labai nėra, bet dar turime laiko kažką sugalvoti, kažkuo nustebinti, kažkuo pasidžiaugti. Kaip sakant, papokštauti, nes naktinis gyvenimas skirtas laiką leisti linksmai“, – šypteli jis.

Raimondas Pranka

Vilniečius vilioja laikinoji sostinė

Kaunas IN“ Turizmo ir rinkodaros skyriaus vadovės Agnės Poderytės teigimu, Kaunas siūlo vilniečiams išnaudoti progą, kai rekomenduojama palikti Vilnių, ir apsilankyti Kaune.

„Kreipėmės į visus savo partnerius, prašydami pasiūlyti idėjų, kaip jie galėtų sutikti vilniečius ir leisti pasijusti jiems laukiamiems“, – sako ji.

Kaip teigia pašnekovė, kultūros laukas savo pasiūlymais buvo aktyviausias: apstu įvairiausių pasiūlymų apsilankyti muziejuose, Kauno Menininkų namuose, įvairiose parodose. Siūlomos ir erdvės darbui, laisvalaikiui, poilsiui baseinuose ir SPA. Viešbučiai vilioja tam tikromis nuolaidomis ir iniciatyvomis. Gausu vietų, kuriose galima apsilankyti ne tik liepos 11–12 dienomis, bet ir visą savaitę. O NATO viršūnių susitikimo metu vilniečių ir miesto svečių, atvykusių į Kauną, lauks specialios programos.

„Didžiausi renginiai, kurie numatomi, tai yra kai kurios ekskursijos, kurios vyks tomis dienomis. Bus netgi parodos, skirtos Vilniaus gimtadieniui, Maironio muziejuje rengiama paroda, taip pat Kauno menininkų namuose yra rengiamos parodos ir ekskursijos, kurios daromos specialiai tomis dienomis, pietų metu, kad žmonės, jeigu galbūt jie ir dirbs iš Kauno, galėtų būtent jose apsilankyti.

Siūlomos ekskursijos ir Pažaislio muzikos festivalio koncertų metu, ir įvairios kitos pramogos bei specialios orientacinės ekskursijos, kurias organizuoja Vytauto Didžiojo universitetas (VDU), taip pat ir apsilankymas su nuolaida VDU Botanikos sode, – pasakoja pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją