„Po dvi dienas trukusio patikrinimo šiandien išgirdome galutinę NATO atstovų išvadą – visos viršūnių susitikimui pastatytos ir pritaikytos patalpos, inžineriniai bei technologiniai sprendimai atitinka NATO reikalavimus. Nuo šiandien „Litexpo“ teritoriją perima NATO atstovai, o už jos saugumą bus atsakingi Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnai“, – sakė l. e. p. „Litexpo“ direktorius Justinas Bortkevičius.

NATO viršūnių susitikimui iš viso įrengta 24 000 kv. m erdvių, tarp jų – ir naujai pastatyti laikini paviljonai lauko teritorijoje, naujai įrengta 2 000 darbo vietų. Atsižvelgiant į griežčiausius NATO reikalavimus pritaikyta visa „Litexpo“ infrastruktūra: vėdinimo, IT sistemos, saugumo užtikrinimas ir kt. NATO VS, planuojama, dalyvaus apie 5 000 asmenų.

„Litexpo“ baigė pasirengimą NATO viršūnių susitikimui – teritoriją ir patalpas perima NATO sekretoriatas

Saugumui užtikrinti „Litexpo“ ekspozicijų salėse buvo įrengta itin techniškai sudėtinga „namo name“ konstrukcija – specialiai NATO VS pritaikytos erdvės, kuriose įrengtos posėdžių ir spaudos konferencijų salės, delegacijų susitikimų ir darbo kambariai, paruošta atskira erdvė, kurioje nuolat dirbs iki 2 000 Lietuvos ir užsienio žiniasklaidos atstovų. Visi vidaus interjero sprendimai privalo atitikti ne tik saugumo, bet ir oficialius NATO atributikos kriterijus. Neoficialias susitikimo patalpas puoš lietuvio dailininko Kazio Varnelio darbai.

„Litexpo“ pasikeitė neatpažįstamai. Patalpų, kuriose liepos 11–12 dienomis Lietuva priims NATO valstybių vadovus, jų delegacijas ir daugybę žurnalistų, dar kiek daugiau nei prieš mėnesį apskritai nebuvo. Per tą laikotarpį ne tik iškilo išskirtinius saugumo reikalavimus atitinkančios konstrukcijos, bet ir buvo užtikrinti visi šio susitikimo dalyvių saugaus darbo galimybių reikalavimai. Pastarąjį mėnesį darbai „Litexpo“ vyko ištisą parą – darbo valandų neskaičiavo nei rangovai, nei administracijos darbuotojai“, – sakė J. Bortkevičius.

„Litexpo“ baigė pasirengimą NATO viršūnių susitikimui – teritoriją ir patalpas perima NATO sekretoriatas

Po oficialaus patalpų ir teritorijos perdavimo „Litexpo“ atstovai ir toliau bus atsakingi už renginio aptarnavimo ir administracinius darbus. Ruošiantis NATO susitikimui ir jo metu įvairiais etapais „Litexpo“ dirba apie 1 000 specialistų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)