Politikas taip pat pabrėžia V. Zelenskio vizito Vilniuje svarbą.

„Yra sakančių, kad vadovų susitikimas bet kuriuo atveju bus istorinis. Klausimas tik, ar jis bus istorinis dėl pasiekimų, ar jis bus istorinis dėl praleistų progų. Ir ar tokia galimybė egzistuoja – ji tikrai egzistuoja“, – antradienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

„Ir aš labai noriu tikėti, kad tos kelios likusios savaitės mums kaip Aljansui leis tas spragas užpildyti ir artėti prie istoriškesnio vadovų susitikimo Vilniuje, kuris leistų progas išnaudoti ir daugiau pasiekti“ , – pridūrė jis.

Užsienio reikalų ministras viliasi, kad V. Zelenskis į Lietuvą atvyks.

„(V. Zelenskio vizitas – ELTA) labai svarbus. Ir aš tikiuosi, kad jis dalyvaus“, – sakė G. Landsbergis.

Pasak politiko, Lietuva visomis savo jėgomis padeda Ukrainai siekti narystės NATO.

„Mes turime politinę poziciją, mes ją giname. Mes padeda Ukrainai visais instrumentais ir visomis jėgomis, kuriomis galime“, – pabrėžė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad pirmadienį NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, kad Ukraina taps Aljanso nare, bet per Vilniaus viršūnių susitikimą oficialaus jos pakvietimo prisijungti prie NATO klausimas nebus svarstomas.

Pirmą kartą Lietuvoje rengiamas NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis Vilniuje. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų bei maždaug 2000 nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų.

Apie galimybę dalyvauti renginyje yra užsiminęs ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Visgi, mėnesio pradžioje Kyjivo lyderis „Wall Street Journal“ žurnalistams teigė, kad nematytų prasmės Ukrainai dalyvauti Vilniaus viršūnių susitikime, jeigu NATO neduos aiškaus signalo dėl narystės Aljanse.