DELFI kviečia pasižvalgyti po paskutinį konkurse dalyvaujantį jau įrengtą butą. Trijų kambarių bute savo sugalvotą interjerą įgyvendino dizainerių Rasos Merkytės ir Jovitos Jankauskienės duetas.

Viso buto įrengimui buvo išleista apie 35 tūkstančiai eurų, o pats interjeras kainavo maždaug 17 tūkstančių eurų.

Dizainerės jau pirminiuose planuose pasirinko butą įrenginėti modernios klasikos stiliumi, kuris, jų nuomone, atitinka bene kiekvieno naujakurio skonį.

Pašnekovės laikosi nuomonės, kad išskirtinį buto interjerą gali kurti keletas ryškių detalių. Vienas įspūdingiausių akcentų, anot jų, – įdomus buto apšvietimas bei įmantrūs šviestuvai.

„Aš manau, kad dar ilgai skambės mūsų 60 šviestuvų šiame bute. Ir begalybė veidrodžių. Iš tiesų šviestuvai šiame bute užima pirmą vietą, nes jų tikrai daug. Miegamajame šviestuvai irgi įspūdingi. Kažkaip mes juo visai netyčia sugalvojom ir esame labai patenkintos. Manau, tikrai dar ne vieną kartą panaudosime tą būdą, nes labai gražiai atrodo ir kaip dekoracija, ir kaip apšvietimo dalis“, – pasakoja R. Merkytė.

Specialistės įsitikinusios, kad idealiai praplėsti patalpos erdvę gali veidrodžiai, kurie taip pat formuoja modernaus interjero pojūtį.

„Konsolė yra viena iš mūsų veidrodinių detalių. Ji pratęsia tą mūsų veidrodinę temą. Ji yra nepigi, bet labai gerai atrodo“, – juokiasi dizainerė.

Nepaisant visų įspūdingų buto akcentų, dizainerės tikina, kad svarbiausia pasirūpinti keliais pagrindiniais ir daugiausiai naudojamais būsto baldais, kuriems taupyti tiesiog negalima.

„Mes iš tikrųjų stengėmės pamatinius interjero dalykus dėti tikrai geros kokybės. Akcentai kuria galutinį vaizdą, bet jeigu kažkas kažkam nepatiks, jie lengvai galės tai pakeisti. O tuos esminius dalykus, kaip grindys ir plytelės, stengėmės rinktis kokybiškus“, – tikina J. Jankauskienė.

Jai antrina ir kolegė R. Merkytė: „Į juos reikia investuoti tam, kad po trijų metų nereikėtų daryti kapitalinio remonto. Detalę pakeisti yra žymiai lengviau, o šie pamatiniai dalykai tikrai turėtų būti kokybiški“.

Dizainerių nuomone, svarbiausia pasirinkti bendrą interjero stilių, kuris gyventojui greit nenusibostų. Taip pat labai brangiems interjero aksesuarams specialistės pinigų švaistyti nerekomenduoja – geriau investuoti į ilgaamžiškus bazinius daiktus bei baldus.

Jūsų vertinimui pateikiame ir dizainerio sukurtų vizualizacijų bei jau įrengto interjero palyginimą:

Vizualizacijos (kairėje) ir įrengtas butas (dešinėje)
Vizualizacijos (kairėje) ir įrengtas butas (dešinėje)

Nacionalinio interjero konkurso“ finalo dalyviai savo interjerus kūrė „Žvėryno namuose“ ir „Ozo namuose“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)