Ši problema iš dalies pasirodo lytinio brendimo periodu, tačiau, medicinos centrų statistikos duomenimis, aktuali jau daugiau nei dvylikai procentų suaugusių moterų. Žmonių, turinčių riebią odą, paprastai išsiplėtusios poros, kurios užsikemša dėl intensyvesnės riebalinių liaukų veiklos, todėl atsiranda inkštirų ir spuogų.

Ar žinote, kaip nustatyti, ar jūsų oda riebi? Nuprauskite ir kruopščiai nusivalykite veidą, tuomet priglauskite kaktą, nosį ir skruostus prie veidrodžio. Jei ant veidrodžio liko riebių pėdsakų - jūsų oda riebi.

Tačiau nusiminti neverta. Pirma, tokia oda dėl intensyvesnės riebalinių liaukų veiklos sudaro tarsi apsauginę plėvelę, todėl kenksmingas aplinkos veiksnių poveikis yra ne toks stiprus. Antra, tokia oda praranda mažiau drėgmės, o tai reiškia, kad ilgiau išlieka jauna ir raukšlelės atsiranda vėliau, nei normalios ir sausos odos savininkėms.

Štai į ką reikia atkreipti dėmesį tokio odos tipo savininkėms.

Riebios odos valymas. Jums netiks pernelyg agresyvios valymo priemonės. Atkreipkite dėmesį į savo kasdienį gelį ar muilą, taip pat makiažo valymo priemonę, jų pagrindas turi būti gan švelnus ir neutralaus pH.

Jūsų oda kenčia nuo riebalų pertekliaus, o ne nuo drėgmės pertekliaus, todėl tokią odą taip pat reikia drėkinti. Pasirinkite drėkinamąją priemonę riebiai odai.

Atsikratykite įpročio rakinėti inkštirus ir spaudyti spuogus, taip susidaro randeliai bei dar labiau išberiama oda. Naudokite švelnias šveičiamąsias priemones, kurios padės atsikratyti spuogelių.

Atsisakykite pudros ir toninio kremo, jie užkemša jūsų išsiplėtusias poras, taip dar labiau paskatindami bėrimus bei spuogus. Šiais laikais sukurta gausybė specialių lengvų tekstūrų, kurios leis odai kvėpuoti ir tuo pat metu maskuos.

Kaip prižiūrėti riebią odą

O dabar smulkiai papasakosime, kaip prižiūrėti odą. Be to, pateiksime ir kelis nesudėtingus receptus.

Prausimuisi ryte ir vakare naudokite gelį ir specialų šepetėlį veidui, masažuojant juo, poros pakankamai gerai prasivalys.
Jei odoje vyksta uždegiminiai procesai, po valymo šiek tiek ją sudrėkinkite tualetiniu vandeniu su nedideliu spirito procentu, tai pasausins odą ir dezinfekuos.

Labai gerai, jei jūsų naudojate losjoną su salicilo rūgštimi ar cinko oksidu: pirmasis - antibakterinis, antrasis - sutraukia poras ir pašalina riebalų perteklių.

Du-tris kartus per savaitę naudokite šveičiamąsias priemones - jos padės išvengti porų užsikimšimo, be to, pašalins suragėjusias odos ląsteles. Naudokite šveičiamuosius gelius su dilgėlės ekstraktu, tai uždegimą slopinanti priemonė, kuri apsaugo nuo spuogų. Šias priemones geriau rinktis nakčiai.

Riebų kremą pakeiskite drėkinamuoju geliu, lengva emulsija su uždegimo slopinamuoju poveikiu. Tepkite lengvai pamasažuodamos pirštais visą veido odą.

Porą kartų per mėnesį leiskite savo veidui „pakvėpuoti“ virš garų vonelės. Nuvalykite odą, paakius patepkite paakių kremu, į indą įpilkite verdančio vandens, įberkite saują ramunėlių ar šalavijų, pasilenkite, uždenkite galvą rankšluosčiu, užsimerkite ir taip pabūkite apie dešimt minučių. Po to veidą nuvalykite servetėle ir sudrėkinkite drungnu vandeniu su lašeliu citrinos sulčių.

Ši procedūra sutrauks poras po „pirties“. Oda taps lygi ir gaivi.
Kasdien prieš miegą naudinga veido odą įtrinti vatos tamponu, suvilgytu kopūstų ar morkų sultyse.

Kaukės, apsaugančios nuo riebaus veido blizgėjimo

O dabar - keli receptai kaukėms, kurie ne tik padės nuvalyti odą, bet ir sumažins uždegimą bei pagerins veido spalvą. Tokias kaukes galima darytis du-tris kartus per savaitę.

Penkiolikai minučių patepkite veido odą neriebiu kefyru, nuplaukite šiltu vandeniu. Ši kaukė šiek tiek pasausins odą.

Dešimčiai-penkiolikai minučių patepkite veido odą suplaktu kiaušinio baltymu, sumaišytu su citrinos žievele. Nuplaukite šiltu vandeniu. Tai sutrauks poras ir pagerins veido spalvą.

Vieną šaukštelį citrinos sulčių sumaišykite su dvidešimčia gramų mielių, įpilkite šiek tiek pieno, užtepkite ant odos penkiolikai minučių, tuomet nuplaukite šiltu vandeniu. Ši kaukė gerai valo odą.

Gerai valo ir atgaivina odą ir kaukė iš agurko ir boro rūgšties. Agurką sutarkuokite smulkia trintuve, įlašinkite boro rūgšties proporcijomis 1:6 (viena dalis rūgšties ir šešios - agurko).

Užtepkite ant odos dešimčiai minučių. Nuplaukite šiltu vandeniu.
Atminkite, kad ir kokia oda jus apdovanojo gamta, ji reikalauja dėmesio ir priežiūros. Skirkite sau trisdešimt minučių per dieną, ir jūsų oda jums padėkos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)