Pasitikėjimo savimi netrūko

2005 metais, dar būdama 3 kurso Klaipėdos universiteto studente, Daiva užpildė anketą dėl kasininkės-pardavėjos pareigų ir buvo pakviesta į pokalbį. „Klaipėdos „Akropolis“ tuo metu buvo uždarytas rekonstrukcijai, tad įgyti praktikos buvau paskirta į Šilutės pl. 68 esančią „Maximą“. Taip joje ir užsibuvau ištisus 13 metų, o prieš 2 metus stojau prie PC „Banginis“ Klaipėdoje įsikūrusios „Maximos“ vairo“, – pasakojimą pradeda moteris.

Ji prisipažįsta, kad dirbti su prekyba susijusio darbo niekada neplanavo, o ir studijavo visai kitos srities profesiją – anglų kalbos filologiją. „Nuo mažumės mane traukė mokytojos specialybė. Bet kaip sakoma, tu planuoji, o Dievulis juokiasi, tad darbas „Maximoje“ man iki šiol yra pirmas ir vienintelis“, – sakė Daiva.

Savo karjerą ji pradėjo nuo kasininkės-pardavėjos. „Šiose pareigose išdirbau vos pusę metų ir jau tada buvau pastebėta vadovų, kurie pasiūlė administracijos darbuotojos pareigas. Per tuos pusę metų buvau ne kartą skatinta kaip sparčiausia kasininkė, daugelis pirkėjų grįždavo pas mane ir norėdavo, kad juos aptarnaučiau būtent aš. Kaip sakoma, kasininkas-pardavėjas yra ta grandinės dalis, kuri išlydi pirkėją, ir padeda galutinį tašką jo apsisprendimui grįžti ar ne, tad įgyta patirtis iki šiol pasitarnauja ugdant naujus darbuotojus“, – pasakojo moteris.

Ji neslepia, kad visko, ką dabar turi, pasiekė pati. „Pagal zodiako ženklą esu Ožiaragis, tad ryžto, užsispyrimo ir pasitikėjimo savimi man netrūksta. Niekada nenuleidžiu rankų, o optimizmas liejasi per kraštus. Parduotuvė yra gyvas organizmas, tad kiekvieną dieną susiduriame su mažesniais ar didesniais pokyčiais, priimame iššūkius ir darome šeimininkiškus sprendimus, dėl kurių kasdien mokomės ir tobulėjame“, – sakė pašnekovė.

Parduotuvės gerokai pasikeitė

Daugelis pirkėjų parduotuvėse bendrauja tik su kasininkais, tad ką gi veikia parduotuvės direktorė? „Mano pareiga organizuoti darbus parduotuvėje taip, kad būtų tinkamai vykdoma prekybinė veikla, kontroliuoti numatytų procesų funkcionalumą, užtikrinti rodiklių vykdymą. Esu iš tų, kurie linkę eiti į kompromisus, su kiekvienu žmogumi galima susitarti, tik reikia atrasti tinkamą žodį ir tinkamą laiką“, – sakė Daiva.

Teigiamą darbinę atmosferą padeda palaikyti ir bendros tradicijos. „Turime porą nerašytų taisyklių – atostogų einantis administracijos darbuotojas vaišina kolegas ledais, geriausius iš geriausių apdovanojame šakočiais“, – pasakojo pašnekovė.

15 metų darbo „Maxima“ parduotuvėje jubiliejaus iškilmes dėl susiklosčiusios situacijos, šalyje paskelbto karantino, deja, teko atidėti neribotam laikui, bet Daiva neliko nepasveikinta. „Kolektyvas padarė staigmeną su balionų jūra ir šventiniais pusryčiais, už ką jiems noriu labai padėkoti dar kartą. Ir, žinoma, išskirtinė dovana ilgamečiams darbuotojams – vardinė „AČIŪ“ kortelė su premija nuo „Maximos“ motyvuoja dirbti dar ne vienerius metus“, – šypsojosi moteris.

Anot jos, dirbant parduotuvėje rutina yra svetimas žodis. „Nė viena nauja diena nebus tokia kaip buvo vakar. Su kolegomis pasijuokiame, kad Alzheimeris mums negresia, nes pastoviai galvoje sukasi mintys, ką galiu šiandien padaryti geriau nei vakar“, – šypsojosi moteris.

Svarbiausia jai darbo vietoje, kad kolektyvas būtų kaip viena komanda, kaip viena šeima. „Tik bendru sutarimu galime pasiekti geriausių rezultatų. Kasdien su visais savo darbuotojais pasilabinu, pakalbinu, išklausau. Jie visi žino, kad mano kabineto durys jiems visada atviros“, – sakė Daiva.

Pasak jos, per 15 metų parduotuvės gerokai pasikeitė. „Nuo tos dienos, kai pradėjau dirbti iki dabar yra labai daug pasikeitimų įmonėje: keitėsi ir darbuotojų apranga, ir parduotuvių įranga, ir užsakymų darymas, ir prekių priėmimas, ir prekių krovimo į lentynas tvarka. Svarbiausia, kas nepasikeitė – tai požiūris į pirkėją. Stengiamės patenkinti visus klientų lūkesčius, o pirkėjai atitinkamai atsidėkoja šypsenomis ir geru žodžiu darbuotojams“, – pasakojo pašnekovė.

Visiems, kas dar tik pradeda savo karjerą, ji pataria susikaupti ir žengti tą pirmąjį žingsnį. „Norint padaryti karjerą, pirmiausia reikia PRADĖTI. Ir nesvarbu nuo kokios pareigybės, svarbiausia, kad užtektų noro dirbti, nepasiduoti iškilus sunkumams, o juos įveikti ir taip tvirtėti, įgyti patirties ir augti“, – sakė parduotuvės vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)