LP EXPRESS ir Inovacijų agentūros rengiamus rinkimus sudarys keli etapai. Pirmasis, prasidėjęs šiandien, tęsis iki rugsėjo 10 d. Jo metu gyventojai kviečiami nominuoti savo mylimiausią e.parduotuvę adresu www.post.lt/mylimiausia-eparduotuve . Penkiems nominavusiems gyventojams burtų keliu bus įteikti 100 eurų vertės čekiai apsipirkimui pasirinktoje e.parduotuvėje.

„E.prekybos apimtys Lietuvoje auga nuolat, o nemažai gyventojų turi savo mylimiausias internetines parduotuves, į kurias reguliariai sugrįžta dėl vienokių ar kitokių priežasčių. Jų gali būti ne viena – malonus aptarnavimas, patogus tinklalapis, asortimentas, greitas pristatymas ar patogus grąžinimas, galiausiai tvarumas bei socialinė atsakomybė. Būdamas kasdieniu e.parduotuvių partneriu, LP EXPRESS mato kokias didžiules pastangas šie verslai deda, siekdami užtikrinti aukščiausią aptarnavimo ir kliento patirties standartą kiekvienam iš mūsų. Todėl tikime, kad mylimiausios Lietuvos e.parduotuvės rinkimai taps gražia tradicija kasmet padėkoti tiems, kurie dėl savo klientų stengiasi kiekvieną dieną", – sako Lietuvos pašto Klientų patirčių valdymo departamento vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

„E. prekybos rinka nuolat auga ir konkurencinio pranašumo išlaikymas reikalauja vis daugiau žinių ir inovacijų. Planuojant e. komercijos plėtrą, svarbu neapsiriboti Lietuva ir galvoti apie e. parduotuvės pritaikomumą kitoms rinkoms", – sako Patricija Reut, Inovacijų agentūros Pažangos departamento direktorė.

Pasak P. Reut, svarstantiems e. komercijos plėtrą svarbus tinkamas el. prekybos kanalų pasirinkimas, rinkos poreikių analizė, patrauklumas vartotojui ir nuolatinis reagavimas į vartotojo poreikius yra būtinas siekiant būti konkurencingu ir matomu užsienio rinkose.

Antrasis rinkimų etapas tęsis rugsėjo 18-29 dienomis ir jo metu bus balsuojama už mylimiausią elektroninę parduotuvę. Ji bus renkama iš I etape daugiausiai kartų nominuotų e.parduotuvių, kurios pagal svetainių lankomumą bus suskirstytos į tris kategorijas – mažas, vidutines ir dideles.

Rugpjūčio pabaigoje taip pat bus paskelbtos papildomos kategorijos, kuriose mylimiausią Lietuvos e.parduotuvę rinks ekspertai bei nuomonės lyderiai, Rinkimų finalu taps spalio 5 d. vyksianti didžiausia Baltijos šalių e. komercijos paroda Ecomexpo'23. Jos metu ir sužinosime, kam atiteks mylimiausių Lietuvos elektroninių parduotuvių titulai.

Mylimiausios Lietuvos elektroninės parduotuvės rinkimuose galės dalyvauti tik tos internetinės parduotuvės, kurios savo veiklą pradėjo nuo Lietuvos rinkos.