Pranešėjų gretose – žinomi ekonomistai ir investavimo ekspertai

„Swedbank“ inicijuojama nuotolinė konferencija „Mano investicija“ šiemet vyks gruodžio 5–7 dienomis ir prie televizorių bei kompiuterių ekranų kvies ne tik pažengusius investuotojus, bet ir tuos, kuriems vien žodis „investavimas“ kelia baimę ir pasimetimą. Konferencija yra skirta visiems, norintiems protingai taupyti ir investuoti turimas lėšas.

Arminta Saladžienė

„Swedbank“ Privačių klientų tarnybos vadovas Pavel Ladziato sako, kad pastaruoju metu vis daugiau žmonių ne tik domisi šia tema, bet ir nusprendžia investavimą išmėginti praktiškai.

„Ilgą laiką su investavimu buvo susiję daug mitų – kad tam reikia daug specifinių žinių arba didelių sumų, tačiau išskirtinė infliacija daugeliui tapo priežastimi apsaugoti turimas savo lėšas ir paieškoti, kaip jas įdarbinti. „Swedbank” duomenimis, per tris šių metų ketvirčius aktyviai investuojančių banko klientų skaičius išaugo penktadaliu. Tačiau šis skaičius galėtų būti kur kas didesnis, nes tinkamai išnaudojant investavimo galimybes galima sparčiau didinti savo finansinį turtą, o turimas santaupas paversti pasyvių pajamų šaltiniu. Neseniai atliktas mūsų finansinės sveikatos indekso tyrimas atskleidžia, kad Lietuvos gyventojų turimos finansinio raštingumo žinios yra geresnės nei praktiniai įgūdžiai. Tikimės, kad konferencija „Mano investicija” padės sušvelninti šį atotrūkį ir praplės investuotojų ratą“, – sako P. Padziato.

Elta kampas - Nerijus Mačiulis

Net trijų dienų renginys ant scenos kvies ekonomikos, finansų, investavimo, taupymo ekspertus, tarp kurių – „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis, „Novaturo“ vadovas Vitalij Rakovski, „NASDAQ“ grupės viceprezidentė Europos rinkoms Arminta Saladžienė, „General Financing banko“ vyriausiasis finansų pareigūnas Valdas Bernatavičius, „Swedbank“ Finansų instituto vadovė Jūratė Cvilikienė, „Saulės grąža“ direktorė Deiminta Noreikienė, „Myriad Capital“ vykdomasis direktorius Džiugas Vaitkus, INVL vyriausioji ekonomistė Indrė Genytė-Pikčienė ir daugybė kitų.

Džiugas Vaitkus

„Kalbant apie investicijas, tam tikra baimė šioje srityje patirties neturinčiam žmogui – normalu. Pirmiausia todėl, kad šiais laikais yra labai daug itin viliojančių, bet dažnai apgaule paremtų pasiūlymų. Lengvas kelias, didelė ir greita grąža, neretai ir pasinaudojimas žinomų, visuomenėje gerbiamų žmonių vardais – sukčiai šitą mechanizmą įvaldę meistriškai. Norisi, kad kuo daugiau žmonių žinotų, kaip išvengti apgaulės, neatsisakant investavimo, tiesiog pasirenkant teisingai“, – kalba konferencijos turinio vadovas Tomas Stasiukevičius.

Jūratė Cvilikienė

Nuo investavimo į NT iki AI pagalbos

Anot renginio vadovės, į šių metų konferenciją pavyko pakviesti per 30 itin solidžių pranešėjų: „Bene svarbiausias renginio tikslas – kad konferencijos turinys būtų aiškus ir naudingas ne tik užkietėjusiems investuotojams, bet ir žmonėms, kurie turi atliekamų lėšų, bet nežino, ką protingiausia su jomis daryti. Manau, kad konferencijoje išgirsta informacija padės žengti pirmąjį savo, kaip investuotojo, žingsnį užtikrintai ir aiškiai žinant, kas vyksta, ko galima tikėtis, o į ką geriau apskritai nesivelti“.

Valdas Bernatavičius

Kada tobulas metas pirkti ir parduoti akcijas? Kokie dirbtinio intelekto įrankiai gali padėti pasirinkti geriausius investavimo sprendimus? Ką daryti, kad infliacija „nevalgytų“ mūsų pinigų bei ko imtis investavimo naujokams? Ar galima savarankiškai investuoti akcijų biržoje ir nuo ko pradėti? Ką daryti tiems, kurių taupymo įpročiai kol kas juos pačius nuvilia? Į visus šiuos klausimus bus atsakyta „Mano investicija“ konferencijoje.

Indrė Genytė-Pikčienė

„Patikimos, kokybiškos informacijos poreikis apie taupymą ir investavimą yra itin didelis, tačiau matome, kad vis aiškiau išsiskiria dvi auditorijos. Vieni gyventojai jau yra aktyvūs investuotojai, kurie išbandę ne vieną turto klasę ir nori toliau gilintis į finansų rinkas bei patys vis geriau suprasti, kas ir kodėl čia vyksta. Kiti – dar tik ieško investavimo būdų ir dėliojasi savo tikslus ateičiai, todėl jiems svarbu informaciją pateikti paprastai, suprantamai. Neabejoju, kad konferencijos pranešėjai išpildys abiejų auditorijų lūkesčius“, – prideda P. Ladziato.

Deiminta Noreikienė

Net trijų dienų nuotolinis renginys bus prieinamas visiškai nemokamai Delfi TV ir portalo Delfi.lt žiūrovams, o visas konferencijos turinys vėliau atsidurs ir Delfi Plius platformoje, kurioje informacija bus prieinama jums patogiu metu. Registraciją į renginį ir daugiau informacijos rasite čia.

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Mano investicija“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją