Konferencijos iniciatoriai „Swedbank“ tikisi, kad nemokamame renginyje dalyviai sužinos, nuo ko apskritai pradėti efektyviai taupyti, kaip žengti pirmą žingsnį investuotojo kelyje, kaip suvaldyti investavimo rizikas bei kaip savarankiškai investuoti akcijų biržoje.

Kad miegotųsi ramiai

Konferencijos metu bus atsakyta ir į klausimus, kada geriausias metas pirkti bei parduoti akcijas, kaip paskaičiuoti investicijų į nekilnojamąjį turtą atsiperkamumą bei ką daryti, kad infliacija nevalgytų jūsų pinigų.

Gytis Vercinskas

„Tiek visa konferencija, tiek pirmoji jos diena siūlo itin platų temų spektrą. Naudingos informacijos ras ir tie, kurie dar tik mokosi valdyti savo kasdienį biudžetą, ir tie, kurie yra jau labiau patyrę ir, pavyzdžiui, seka naujienas apie pokyčius obligacijų rinkoje bei svarsto, ar verta čia nukreipti daugiau savo investicijų. Iš savo tyrimų ir vis augančios investuotojų bendruomenės, matome, kad susidomėjimas investavimu Lietuvoje – nuolat didėja. Pavyzdžiui, jei paanalizuosime jaunimo auditoriją, čia investavimu domisi du trečdaliai gyventojų, tačiau tik labai maža dalis ryžtasi investuoti nuo jaunų dienų. Neabejoju, kad kokybiška ir lengvai prieinama informacija, kuria ir išsiskiria konferencija „Mano investicija“, šias tendencijas gali pakreipti į gerąją pusę“, – sako „Swedbank“ mažmeninės bankininkystės komunikacijos vadovas Gytis Vercinskas.

Valdas Bernatavičius

Vienas iš emocinei ramybei būtinų aspektų – finansinis stabilumas ir užtikrintumas bent dėl artimiausios ateities. Kaip pasiekti būseną, kai galvoje nuolat nekirba klausimas, ar esu finansiškai saugus, ar mano ateitis, vaikų gerovė, senatvė bus finansiškai aprūpintos? Gruodžio 5-ąją, pirmąją konferencijos dieną, „Swedbank“ Finansų instituto vadovė Jūratė Cvilikienė papasakos, kas iš tiesų yra finansinė sveikata ir ką galite padaryti jau šiandien, kad rytojus nekeltų didelio streso. Kaip susikurti padorią „finansinę pagalvę“ ir kaip ją nuolat auginti savo žiniomis dalinsis ir Valdas Bernatavičius, „General Financing banko“ vyriausiasis finansų pareigūnas.

Jūratė Cvilikienė

Investicijos pasitelkiant dirbtinį intelektą

Dirbtinio intelekto (DI) galimybės šiemet pasiekė ne tik dažną darbovietę, bet ir mūsų namus. Didelė dalis žmonių įsigudrino naudoti DI asistentą savo kasdienybėje: atrašyti į paprastus laiškus, suformuluoti tekstinius pranešimus, nagrinėti didelės apimties informaciją supaprastintu būdu ar net, tingėdami atsakymų ieškoti google, DI pavedame juos surasti ir mums glaustai apibendrinti. Apie tai, kaip jau dabar galite išnaudoti dirbtinį intelektą, kad šis padėtų investavimo kelyje, pirmąją konferencijos dieną pasakos Džiugas Vaitkus, „Myriad Capital“ Vykdomasis direktorius.

Lietuvoje ir pasaulyje žinomas verslininkas ir investuotojas Ilja Laurs pirmąją renginio dieną pažada pasidalinti savo investavimo filosofija, o „Rato“ Valdybos pirmininkas Vytenis Mažiulis atskleis, kaip galima sutaupyti nuosavam verslui.

Vytenis Mažiulis

Svarstant investuoti kyla nemažai klausimų: ar atsipirks, ar ne per daug rizikinga, galbūt per daug skubu ir t.t. Svarbu žinoti, kaip pamatuoti investicijos pelną ir riziką bei suvokti, kaip tai suvaldyti. Apie tai plačiau pasakos „Swedbank“ Rizikos tarnybos vadovas Vykintas Grinkevičius ir Lietuvos Banko valdybos patarėjas Rosvaldas Krušna.

Obligacijos ir aukštosios technologijos – kur protingiausia padėti savo pinigus?

Tačiau ar investavimas į aukštąsias technologijas iš tiesų yra panacėja? Apie tai gruodžio 5 d. diskutuos „Swedbank“ Finansinio turto valdymo srities vadovas Edgaras Mickus ir „Myriad Capital“ Vykdomasis direktorius Džiugas Vaitkus.

Rosvaldas Krušna

„Sujudimas dėl obligacijų tęsiasi – kokios nuotaikos bus skaičiuojant grąžas?“ – su tokia tema į „Mano investicija“ sceną antradienį žengia Marius Ignotas, „Swedbank“ Finansų rinkų tarnybos vadovas. Apie investavimo eksperimentus bei kodėl asmeninis pavyzdys patraukia auditoriją ir sekėjus, kalbės „Synergy finance“ santykių su klientais vadovė Rena Saribekian, „Swedbank“ finansinio raštingumo ekspertė Justina Bagdanavičiūtė ir investuotojas bei fondų valdytojas Tautvydas Marčiulaitis.

Džiugas Vaitkus

Visa tai – tik pirmosios trijų dienų konferencijos turinys. Gruodžio 5–7 dienomis nuotolinis renginys vyksta visiškai nemokamai ir yra pasiekiamas Delfi TV žiūrovams bei portalo Delfi.lt skaitytojams, o visas konferencijos turinys vėliau atsidurs ir Delfi Plius platformoje, kurioje informacija rasite jums patogiu metu. Registraciją į renginį, pranešėjus, programą ir daugiau informacijos rasite čia.