Auginate taupuolį ar būsimą išlaidūną?

„Vaikai ir pinigai: kaip ugdyti vaiko finansines žinias?” – tokiai diskusijai jau netrukus susės „Swedbank” Lietuvoje Privačios bankininkystės vadovas Andrius Šuminas, Vilniaus universiteto finansų profesorė Jelena Stankevičienė, verslininkas, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius, buvęs „Maxima grupė“ vadovas, verslo angelas Dalius Misiūnas ir Vilniaus Jėzuitų gimnazijos paramos fondo direktorius, investavimo klubo įkūrėjas bei vedėjas Matas Baliukonis.

Ši diskusija – viena iš daugelio, kurią išgirsti kviečia konferencijos „Mano investicija“. Ne pirmus metus vykstantis renginys šiemet prie kompiuterių ir ekranų kviečia gruodžio 5–7 dienomis. Konferencija prikausto ne tik esamų investuotojų dėmesį, tačiau ir tų, kurie dar tik nori išmokti protingai taupyti ir investuoti bei tai perduoti savo vaikams. Anot šio renginio iniciatoriaus „Swedbank“ atstovų, šiemet konferencija vėl stengiasi atitikti skirtingus auditorijos lūkesčius:

„Informacijos apie finansus, investavimą bei sumanų taupymą atsiranda vis daugiau, tačiau kyla iššūkis atsirinkti kokybišką ir patikimą turinį. Konferencija „Mano investicija” trunka net tris dienas, tad savo poreikius ir lūkesčius tenkinančios, kokybiškos informacijos ras tiek pradedantieji imvestuotojai, tiek jau profesionaliai tuo užsiimantys. Taip pat labai patogu, kad konferencija yra nuotolinė, tai leidžia diskusijas ir pranešimus stebėti iš bet kurios vietos arba net kažkada vėliau, sau patogiu metu“, – pranešime spaudai sako „Swedbank” mažmeninės bankininkystės komunikacijos vadovas Gytis Vercinskas..

Investicijos į meną ir svarbiausios prognozės kitiems metams

Į klausimą, ar menas gali būti pelninga investicija, konferencijoje atsakys Ornela Ramašauskaitė – meno rinkos ekspertė, agentūros „artXchange Global” vadovė. O jei jums aktualu, kaip pasiekti balansą tarp šiandienos išlaidų ir būsimos pensijos, nepraleiskite diskusijos, kurioje susitinka „Swedbank investicijų valdymo“ direktorius Tadas Gudaitis, Vilniaus Gedimino technikos universiteto Verslo vadybos fakulteto docentė dr. Kamilė Taujanskaitė ir Lietuvos banko Finansinio raštingumo centro vadovė dr. Viktorija Dičpinigaitienė.

Didelis dėmesys šių metų renginyje – 2024-ųjų prognozėms. Apie Baltijos šalių ekonomiką numatyta įtraukianti diskusija su „Swedbank“ Estijoje vyriausiuoju ekonomistu Tõnu Mertsina.

Apie tai, ar tikrai galime prognozuoti, kas akcijų rinkų laukia 2024-aisiais, kalbės ir „Swedbank“ vyresnysis ekonomistas Vytenis Šimkus, Lietuvos verslo konfederacijos viceprezidentas Marius Dubnikovas bei „Rato“ Valdybos pirmininkas Vytenis Mažiulis.

„Šių metų konferencijoje stengsimės iš pranešėjų išpešti maksimaliai daug įžvalgų apie kitus metus. Juk žinojimas, kas laukia, atneša tam tikrą ramybę. Tuo tarpu nežinojimas duoda akstiną interpretacijoms, netikroms žinutėms, žmonių klaidinimui ir iš to neretai kylančiai panikai. Žmonėms, kurie eina į darbus, taupo, investuoja, planuoja savo išlaidas, galų gale gyvena, norisi duoti profesionaliausias žinias, pakviesti klausytis ekspertų, ne viskame neva nusimanančių kaimynų, investicijų guru save pristatančių draugų ar socialinių tinklų komentatorių, kurių daliai kritika ir bauginimas yra pagrindiniai užsiėmimai“, – klausytis ekspertinių įžvalgų konferencijoje „Mano investicija“ kviečia renginio turinio vadovas Tomas Stasiukevičius.

Patraukli verslui ir žmonėms rinka bei kas laukia elektromobilių pasaulio

Apie tai, ko reikia, kad Lietuvos kapitalo rinka taptų patrauklesnė verslui ir gyventojams, konferencijoje svarstys „Swedbank“ Finansinių institucijų ir kapitalo rinkų tarnybos vadovas Vytautas Eidukaitis, „Nasdaq“ grupės viceprezidentė Europos rinkoms Arminta Saladžienė ir LR Finansų viceministrė Vaida Markevičienė.

Ketinate pirkti elektromobilį? O gal kaip tik galvojate, kad tai – prasčiausias įmanomas pasirinkimas? „Swedbank“ Vartojimo paskolų ir automobilių finansavimo departamento direktorius Tomas Pulikas, „Deals on wheels“ vadovas Laurynas Boguševičius ir „Saulės grąžos“ vadovė Deiminta Noreikienė bandys klausytojams atsakyti į klausimą, kada Lietuvos elektromobilių rinkoje įvyks esminis lūžis.

Visa tai ir dar daugybę pranešimų ir diskusijų galėsite stebėti nemokamoje nuotolinėje konferencijoje „Mano investicija“ jau gruodžio 5–7 dienomis. Net trijų dienų nuotolinis renginys bus prieinamas visiškai nemokamai Delfi TV ir portalo Delfi.lt žiūrovams, o visas konferencijos turinys vėliau atsidurs ir Delfi Plius platformoje, kurioje informacija bus pasiekiama jums patogiu metu. Registraciją į renginį, konferencijos programą ir daugiau informacijos rasite čia. (aktyvi nuoroda:https://www.mano-investicija.lt/)