Konferenciją organizuoja finansinių technologijų ir tvarių inovacijų centras „Rockit“ bei pasaulinė mokėjimų kompanija „Mastercard“. Pirmą kartą konferencijos dalyvius pasveikins Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda, taip pat finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Pranešimus skaitys ir diskusijoje apie finansinių technologijų startuoliams tenkančius iššūkius bei perspektyvas dalyvaus institucijų ir verslo atstovai iš Finansų, Ekonomikos ir inovacijų ministerijų, Lietuvos ir Estijos bankų, asociacijos „Fintech Hub LT“, Lietuvos verslo angelų asociacijos „LitBAN“, „Mastercard“, „Accenture“, „Oracle“, „Nordic Fintech Magazine”, „Invest Lithuania“, „Sorainen“, „EMBank“, „Amlyze“, „Ondato“, „Vilnius TechFusion“, „Facilization“, kitų startuolių, finansų ir teisės patarėjų bei rizikos kapitalo fondų.

Pasak „Rockit“ vadovės Linos Žemaitytės-Kirkman, šių metų konferencijos programa – kaip niekad stipri, todėl renginyje tikimasi sulaukti iki šiol didžiausio dalyvių skaičiaus.

„Lietuvos „fintech“ ekosistema – išties unikali, nes čia stebime intensyvų valdžios institucijų, inovatorių ir verslų, norinčių bei galinčių padėti vieni kitiems, bendradarbiavimą. Tokia skirtingų šalių sintezė, kartu su inovacijų ir reguliavimo pusiausvyra, skatina Lietuvos „fintech“ sektoriaus brandą“, – sako L. Žemaitytė-Kirkman.

Ateityje – dar stipresnis ir brandesnis Lietuvos „fintech“ sektorius

Pasak finansų viceministrės Vaidos Česnulevičiūtės-Markevičienės, dalyvausiančios vienoje iš „Fintech Day“ diskusijų, Lietuva tapo vienu pagrindinių „fintech“ centru, visuotinai pripažįstamu dėl inovatyvios ekosistemos ir palankios verslo aplinkos. Todėl, anot jos, natūraliai pereinama į kitą etapą, kur daugiau dėmesio bus skiriama sektoriaus pozicijų įtvirtinimui.

„Per pastaruosius kelerius metus Lietuvoje pasiekėme finansinių technologijų proveržį, o mūsų šalies „fintech“ ekosistema jau įrodė savo vertę. Skaičiuojama, kad jos paslaugomis naudojasi vienas iš dešimties suaugusių Europos gyventojų. Svarbu neprarasti pagreičio ir ateityje, o Finansų ministerijos kartu su partneriais parengtos Lietuvos „fintech“ plėtros gairės 2023–2028 m. sudarys sąlygas tolimesniam kokybiniam sektoriaus augimui, stiprėjimui ir plėtrai“, – pranešime spaudai teigia V. Česnulevičiūtė-Markevičienė.

Pagrindiniais artimiausių metų Lietuvos „fintech“ sektoriaus tikslais išlieka esamų įmonių augimas ir inovatyvių bendrovių pritraukimas, kvalifikuotų talentų fondo sukūrimas ir mažos rizikos aplinkos išlaikymas. Finansų viceministrė taip pat pabrėžia, kad tokie renginiai kaip „Fintech Day“ yra vertingi, nes padeda suartinti finansų sektorių ir priežiūros institucijas, o atviras ir sąžiningas dialogas skatina sektoriaus pažangą.

2024 m. „Fintech Day“ konferencija vyks vasario 8 dieną gyvai „Vaidilos“ teatre (A. Jakšto g. 9, Vilnius).

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Mano investicija“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją