Artimiausias dešimtmetis investuotojams ir akcijų pirkimas naujokams

Konferencijos organizatoriai sako, kad stebėti šiandienos pranešimus ir diskusijas gali ir tie gyventojai, kurie vakar galbūt neturėjo galimybės prisijungti. Tereikia pasirinkti jums aktualias temas.

„Aktyviai investuojančių gyventojų nuolat daugėja, tą patvirtina ir mūsų skaičiai – per pirmus tris šių metų ketvirčius investuojančių klientų skaičius išaugo 20 proc. Tačiau greta matome ir kitą tendenciją – Lietuvos gyventojai yra įdarbinę tik nedidelę dalį savo finansinio turto. Lietuvos banko skaičiavimais, bendra šalies gyventojų turimų finansinių priemonių vertė šių metų pradžioje sudarė apie 2 mlrd. eurų. Tuo metu bankuose gyventojai laikė apie 20 mlrd. eurų lėšų. Manau, kad kokybiška informacija, ekspertų analizės ir realūs investuotojų pavyzdžiai gali praplėsti ratą gyventojų, kurie investuoja ir savo finansus valdo sumaniai“, – sako „Swedbank“ mažmeninės bankininkystės komunikacijos vadovas Gytis Vercinskas.

Gytis Vercinskas, „Swedbank“ mažmeninės bankininkystės komunikacijos vadovas

Kaip žinia, investavimas ilgalaikis proceas, kuris turi būti gerai pasvertas ir apgalvotas, tad ir momentinės grąžos akimirksniu čia nebūna. Tad itin svarbu suprasti, kas finansų ir investiciniame pasaulyje vyks ne tik rytoj ar kitą mėnesį, tačiau domėtis ir ateiteis tendencijomis. Būtent apie tai, į ką atkreipti dėmesį investuojantiems į akcijas ateinantiems 10 metų, gruodžio 6 d. konferencijoje papasakos dr. Lukas Macijauskas, „Synergy Finance“ bendraturtis ir fondų valdytojas.

Lukas Macijauskas

Po šio pranešimo konferencijoje išvysite „Swedbank“ investicinės bankininkystės padalinio projektų vadovą Vytautą Lapę, kuris papasakos apie akcijų pirkimą neprofesionalams.

NT kainų vingrybės ir klimato kaitos įtaka investicinei grąžai

Kaip ir kasmet, konferencijoje kalbama ir apie nekilnojamąjį turtą. Raimondas Reginis, „Ober-Haus“ rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims, pasidalins savo įžvalgomis, kaip šiuo metu keičiasi būsto kainos, sumažėjus pardavėjų apetitui. Apie tai, ar brangstantys pinigai ir didėjantis finansinis raštingumas paveiks mūsų meilę nekilnojamajam turtui, diskutuos „Swedbank“ Privačių klientų tarnybos vadovas Pavel Ladziato, Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja Julita Varanauskienė ir Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos prezidentas Mindaugas Statulevičius.

Tomas Garbaravičius

Itin aktuali šių laikų tema – tvarumas, tad ir tvarios investicijos sulauks deramo dėmesio konferencijoje: apie tai, kaip atsirinkti iš tiesų žalias investicijas, papasakos Lietuvos Banko valdybos patarėjas, Klimato kaitos centro vadovas Tomas Garbaravičius.

O kaip kova su klimato kaita ir technologijų pažanga ateityje paveiks dabartinių investuotojų grąžą? Į investuotojų ratuose aptariamą ir svarbų klausimą gruodžio 6 d. pasistengs atsakyti „Swedbank“ ekonomistė Greta Ilekytė, Lietuvos Respublikos finansų viceministrė Vaida Markevičienė.

Julita Varanauskienė

Ko tikėtis 2024-aisiais ir koks iššūkis laukia netrukus

Neabejotinai vienas laukiamiausių pranešimų šių metų „Mano investicija“ konferencijoje – „Swedbank“ vyriausio ekonomisto Nerijaus Mačiulio įžvalgos apie tai, kas lems akcijų ir obligacijų kainas 2024 metais. Konferencijoje išvysite ir Šiaulių banko vyr. ekonomisę Indrę Genytę-Pikčienę, kuri su renginio klausytojais pasidalins savo mintimis apie o apie didžiulį Centrinių bankų laukiantį iššūkį.

Tomas Stasiukevičius

„Vakar, šiandien ir rytoj vieną po kitos itin svarbias žinutes visuomenei siunčia aukščiausio lygio savo sričių profesionalai. Tai nėra viena tų konferencijų, skirta siaurai interesantų grupei. Juk gyventi geriau, turėti daugiau, būti finansiškai apsirūpinę ir diena dienon nesukti galvos dėl ateities norime visi be išimties. Tiesa, efektyviai taupyti, protingai investuoti reikia ir pastangų, ir žinių. Žmonių pastangomis pasirūpinti, deja, negalime, tačiau konferencijos dalyviams pažadame žinias – tikslias, ekspertines įžvalgas, kuriomis pasiremiant tas taupymo ir investavimo kelias tikrai nebebus toks vingiuotas“, – kalba konferencijos „Mano investicija“ turinio vadovas Tomas Stasiukevičius.

Nerijus Mačiulis

Net trijų dienų nuotolinis renginys gruodžio 5–7 dienomis prieinamas visiškai nemokamai Delfi TV ir portalo Delfi.lt žiūrovams, o visas konferencijos „Mano investicija“ turinys vėliau atsidurs ir Delfi Plius platformoje, kurioje informacija bus pasiekiama jums patogiu metu. Renginio programą, pranešėjus ir kitą svarbią informaciją galite rasti čia.