„Investuoti į akcijas, obligacijas, tauriuosius metalus, investicinius fondus, nekilnojamą turtą, o gal į saulės baterijų parkus, vyną ar šampaną, meną, pašto ženklus, ar net kitus žmones? Tokie ir dar daugiau su jais susijusių klausimų sukasi norinčių įdarbinti savo pinigus, bet nežinančių, nuo ko pradėti. O kur dar šimtai klausimų patyrusių investuotojų galvose, kurie susiduria su išties dideliais investavimo laimėjimais, bei praradimais. Tad apie visą tai ir yra mūsų konferencija „Mano investicija“, – sako Sandra Meškauskaitė-Stepšienė, Delfi Konferencijų ir renginių skyriaus vadovė ir asmeninių finansų konferencijos „Mano investicija“ sumanytoja. – Tai trys dienos turinio apie investavimą ir asmeninius finansus tiek tik pradedančiam galvoti, tiek jau seniai investuojančiam“.

Konferencija skirta kiekvienam

Tai yra konferencija, kuri visų pirma skirta ne finansų vadovui ar investavimo ekspertui, bet kiekvienam žmogui, siekiančiam išmokti atsakingai ir tinkamai valdyti savo finansus, o svarbiausia, norinčiam investuoti ir tobulėti šioje srityje.

Ekonomistai, finansų konsultantai, ekspertai nuolat sako, kad reikia skirti daugiau dėmesio finansiniam raštingumui, mokytis investavimo „meno“. Socialiniuose tinkluose matome nemažai nuotolinių paskaitų finansų temomis, kvietimų į susitikimus su ekspertais, tačiau struktūrizuotos informacijos nėra, ją susirankioti gan painu. Tad konferencija „Mano investicija“ yra ta platforma, kuri apjungia įvairias finansų, investavimo temas, bei siekia parodyti naudingus investavimo įrankius, skirtus žmogui – paprastam vartotojui.

Investavimas gali būti įdomus ir rizikingas

Investavimas yra ne tik pinigų įdarbinimas, bet ir išties įdomus, įtraukiantis procesas, o ir galimybių investuoti šiandien begalės. Nors lietuviams investavimas dažniausiai siejasi su nekilnojamu turtu, tačiau investavimo būdų yra gerokai įvairesnių.

Tad konferencijos pranešėjai sieks parodyti ir alternatyvias investavimo kryptis, ir padės nepasimesti ir surasti kiekvienam tinkančia – jo – individualią strategiją. Konferencijoje bus galima išgirsti ne vieną naudingą patarimą bei ne vienas ekspertas įrodys, jog investuoti gali bet kuris žmogus, nepriklausomai nuo amžiaus, išsilavinimo ar socialinės grupės.

Konferencijos vadovė sako, kad finansinio raštingumo ir protingo investavimo reikia mokytis ir, nepamiršti, kad viskas, kas susiję su pinigais, susiję ir su rizikomis: „Greičiausiai praranda pinigus tie, kuriems pritrūksta žinių, praktikos. Patyrę investuotojai žino, kad negalima visų pinigų laikyti vienoje vietoje, investuoti tik į vieną priemonę, kad svarbu savo investicijas diversifikuoti. Taip pat reikia žinoti, kada sustoti, neviršyti savo galimybių ribų ir t.t. Tad norintiems įgauti patirties, suvokti kaip veikia skirtingi investavimo mechanizmai ar tiesiog tobulinti savo žinias ir bus skirti mūsų konferencijos pranešimai, diskusijos, pokalbiai net tris dienas.

Dalyvauti konferencijoje labai paprasta

Asmeninių finansų konferencija „Mano investicija“ bus transliuojama tiesiogiai portale Delfi, ji yra nemokama, atvira visiems, nereikės jokių specialių bilietų ar kitų prisijungimų. Norintiems susiplanuoti savo laiką organizatoriai pataria sekti informaciją interneto svetainėje www.mano-investicija.lt, nes ten nuolat bus skelbiami pranešėjai ir visa programa. Kiekvieną dominančią temą bus galima įsidėti į savo asmeninį kalendorių ir taip nepraleisti Jums svarbiausio pranešimo.

Taip pat visiems planuojantys stebėti konferenciją rekomenduojame užsiregistruoti konferencijos svetainėje, kad gautumėte naujausią informaciją apie būsimą turinį ir svarbias nuorodas po konferencijos.

O tiems, kas konferencijos stebėti tiesiogiai neturės galimybės, po konferencijos kai kuriuos įrašus bus galima rastai portale Delfi ir didžioji dalis pranešimų video bus pasiekiama Delfi Plius platformoje.