Padėkite sau išvengti vėlavimų

Tikriausiai žinote, kad vėluojant mokėti paskolos įmokas, gadinate savo kredito istoriją. Tačiau net gerai žinant šią pasekmę, vėlavimų pasitaiko nemažai daliai žmonių. Todėl kiekvienam turinčiam paskolą verta apsvarstyti, kuriuo metu – mėnesio pradžioje, o gal pabaigoje, patogiau mokėti įmokas. Tarkime, jeigu pagal įsipareigojimo grafiką mokėti įmoką mėnesio pradžioje Jums netinka, visada galite padaryti mokėjimą mėnesio pabaigoje dar neprasidėjus naujam mėnesiui.

„Taip užtikrinsite, kad ateityje nepradelsite mokėjimų ir Jūsų kredito istorija liks „švari“. Be to, beveik visos vartojimo kreditus teikiančios bendrovės, kaip ir mes, suteikia galimybę pasikeisti įmokos mokėjimo datą į Jums patogią, tad turėkite omenyje, kad visada galite kreiptis. Tačiau dar patogesnis būdas, kurį siūlome savo klientams – periodiniai mokėjimai. Internetu sudarę sutartį galite nusistatyti, kad kiekvieną mėnesį, tam tikrą dieną, iš jūsų banko sąskaitos bus nuskaitomi pinigai ir automatiškai padengta mėnesio įmoka. Greičiausiai tai efektyviausias būdas, nepamiršti dengti įsipareigojimų, sutaupyti laiko ir sumažinti finansinę įtampą“, - pasakoja „Paskolų klubo“ klientų aptarnavimo vadovė Edita Makarevičė.

Apjunkite turimus įsipareigojimus

Chaosas bet kurioje gyvenimo srityje įneša sumaišties. Tuomet tampame išsiblaškę, prastai planuojame, užmirštame savo kasdienius darbus, o tai atneša nuovargį ir neretai nekokias pasekmes. Jei turite bent keletą kreditų ir nuolat gyvenate įtampoje, tarsi nuo vienos iki kitos įmokos, tikrai nenuostabu, jei perdegsite ir kažką pamiršite laiku apmokėti.

Tokiu atveju verta savo turimus finansinius įsipareigojimus refinansuoti. „Paskolų klubas“ klientams suteikia galimybę perkelti iš kitų finansų įstaigų turimas vartojimo paskolas, lizingus, kreditines korteles ar linijas ir apjungiant juos mokėti tik vieną mėnesio įmoką.

„Apjungus savo turimus įsipareigojimus visus kreditus grąžinti laiku taps paprasčiau. Tokiu būdu sau palengvinsite finansų planavimą bei tvarkingos kredito istorijos išlaikymą. Galiausiai kartais turint ir vieną kreditą refinansavimas gali tapti išeitimi tiesiog sutaupyti – pamatę, kad vienoje finansų įstaigoje galėjote gauti geresnes skolinimosi sąlygas, turite galimybę kreditą perkelti ir susimažinti palūkanas, o galbūt prasiilginti grąžinimo laikotarpį“, - teigia „Paskolų klubo“ atstovė.

Neatidėliokite jokių mokesčių

Klaidingai manoma, kad kredito istoriją galima sugadinti ar pagerinti, vėluojant ar laiku mokant tik įmokas už paskolas. Kredito istorijai įtakos gali turėti ir kiti įsipareigojimai. Pavyzdžiui, vėluojamos sumokėti baudos už greičio viršijimą, komunaliniai mokesčiai ar sąskaita už skambučius telefonu.

Neretai žmonės tokius darbus atidėlioja ar pamiršta ir mano, kad keli vėlavimo mėnesiai jokios įtakos jų reputacijai nepadarys. Tačiau svarbu žinoti, kad laiku mokami įsipareigojimai visada pagerins kreditingumą ir suteiks galimybę įgyti ne tik patikimo asmens statusą visose organizacijose, bet ir kreditų bendrovėse. Todėl, jei yra galimybė, patartina, nusistatyti automatinį mokesčių nuskaitymą ar įsivesti priminimus telefone.

Siekite stabilumo profesinėje srityje

Tikrai esame už darbo keitimą, jei jaučiate, kad dabartinė veikla jūsų netenkina ar darbovietėje tvyro toksiška aplinka. Tačiau, jei planuojate ateityje imti paskolą, turėkite omenyje, kad stabilumas profesinėje srityje taip pat turi reikšmę kredito įstaigoms, vertinančioms jūsų kreditingumą.

„Nenutrūkstamos, pastovios pajamos suteikia galimybę laiku vykdyti turimus visus įsipareigojimus, įskaitant tiek paskolas, tiek įvairius mokesčius ir taip sufleruoja jūsų mokumą. Pavyzdžiui, „Paskolų klube“ mes suteikiame kreditus asmenims, kurie turi bent keturių mėnesių nepertraukiamą darbo stažą. Tad jei šiuo metu jūsų paraiška buvo atmesta dėl trūkstamo stažo, turėkite omenyje, kad suėjus keturiems mėnesiams, paraišką galite kartoti iš naujo“, - komentuoja E. Makarevičė.

Taip pat pašnekovė prideda, kad dėl savo kredito istorijos klientai visada gali pasikonsultuoti su finansų įstaigų konsultantais. Pasitaiko nemažai atvejų, kai žmogaus kreditingumas neatitinka reikalavimų, tačiau žinant priežastis, dažnai jos būna gana lengvai ir greitai ištaisomos. Tačiau atminkite, kad visada geriausia rūpintis savo kredito istorijos „švara“ nuosekliai ir kaip įmanoma stengtis išvengti visų, jai galimai pakenksiančių faktorių.

Užsakymo nr.: PT_88891695