„Dėmesio garbaus amžiaus žmonėms niekada nebus per daug. Kadangi minime Senjorų metus, vis galvojome, ką gražaus jiems pasiūlyti. Taip ir gimė idėja apie Auksinių vestuvių šventę“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė.

Auksinių vestuvių šventės ceremonijoje galės dalyvauti visos klaipėdiečių šeimos, kurios šiemet ir švenčia tokią garbingą sukaktį.

Ceremonijoje sveikinimo žodį tars garbūs svečiai, poros pasirašys liudijimus, kad iškilmingai paminėjo auksines vestuves, galės apsikeisti žiedais.

„Pas mus kasmet auksines vestuves švenčia kelios poros. Daugiausia tokias ceremonijas inicijuoja jų vaikai ar anūkai. Labai gražu ir jautru, kai garbaus amžiaus žmonės vienas kitam vėl taria priesaikos žodžius, apsikeičia žiedais, o liudijimuose pasirašo ne tik jie, bet net ir proanūkiai“, – teigė Klaipėdos savivavaldybės Civiilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė.

Jos preliminariais duomenimis, 1965-aisiais, prieš 50 metų, Klaipėdoje galėjo susituokti per 2 tūkst. porų.

„Aišku, nežinome, kiek jų vis dar gyvena Klaipėdoje, yra susituokusios. Todėl labai kviečiame visas poras, kurios šiemet šventė ar švęs auksines vestuves registruotis mūsų skyriuje, kad galėtume surengti nepriekaištingą šventę. Raginame ir vaikus, kurių tėvai šiemet švenčia auksines vestuves, mums skambinti, jei sukaktuvininkai patys nedrįsta“, – kvietė G. Misevičienė.

Į Aukisnių vestuvių šventę kviečiamos ir tos poroos, kurios šią sukaktį minėjo pernai, užpernai, o gal švęs kitais ar dar kitais metais. Nors jos ir nedalyvaus cereminijoje, kurioje skambės Mendelsoono maršas, tačiau bus pagerbtos specialiame renginyje.
Auksinių vestuvių šventė Klaipėdoje vyks spalio 3 dieną.

Uostamiestyje auksinių vestuvių proga Santuokų rūmų duris kasmet praveria kelios poros. Pernai tokių buvo trys, užpernai – 4, 2012 m. – 4, 2011 m. – 4, 2010 m. – 2, 2009 m. – 7, 2008 m. – 5, 2007 m. – 10, 2006 m. – 4, 2005 m. – 5.

Pernai viena pora minėjo ir deimantines vestuves – 60 metų santuokos sukaktį.

„Manome, kad Klaipėdoje tikrai yra nemažai porų, kurie mini auksines, o gal net deimantines vestuves, tačiau tai daro tyliai. Šiemet kviečiame visus į Auksinių vestuvių šventę, kad tiems žmonėms galėtume padėkoti už puoselėjamas šeimos vertybes“, – kalbėjo A. Daujotienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)