Apie tai tėvai bus informuojami ir su jais bus derinamas kitos įstaigos lankymas vasaros mėnesiais. Priimant vaikus iš kitų įstaigų, su tėvais bus sudaromos laikinosios sutartis, kuriose bus nurodoma grupių darbo trukmė, mokėjimo už paslaugas tvarka ir kiti būtini įstaigos bei tėvų įsipareigojimai.

Planuojant ikimokyklinių įstaigų ir mokyklų-darželių darbą vasaros mėnesiais šiemet buvo atsižvelgta į tai, kad tėvai praėjusią vasarą susidūrė su sunkumais, vedžiojant vaikus iš vienos įstaigos į kitą, kadangi kai kurios įstaigos nedirbdavo visą vasarą arba du mėnesius.

Šiemet vasarą ketinama darbą organizuoti kitaip. Vasaros metu vienos įstaigos, atsižvelgiant į mikrorajonus, nedirbs liepą, kitos – rugpjūtį.

Visą vasarą nedirbs tik lopšelis-darželis „Žiogelis“, kuriame vyks remonto darbai. Visą vasarą dirbs lopšeliai-darželiai „Aušrinė“, „Sakalėlis“ ir ,‚Puriena“.

Dirbančios įstaigos pagal poreikį priims iš kitų lopšelių-darželių vaikus, kurių tėvams būtina užtikrinti, kad vaikas lankytų ikimokyklinio ugdymo įstaigą visą vasarą.

Šiemet vasarą dirbs daugiau įstaigų nei praėjusiomis vasaromis: birželio mėnesį dirbs 53 įstaigos (2014 m. – 43), liepos mėnesį – 21 (2014 m. – 18), rugpjūčio mėnesį – 30 (2014 m. – 21).

Tikimasi, kad tokia praktika, kai įstaiga neveikia tik vieną mėnesį ir yra atsižvelgiama į mikrorajono situaciją, pasiteisins ir tėvams ji bus priimtina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją